İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanların en önemli sorunlarının başında ayrılıklar olup cemaat bilinçli İslam kardeşliğini tesis edememektedir.

Müslümanların aidiyet anlayışları, kendi cemaatlerini ya da kendi fiziki coğrafyalarını aşamıyor.

Müslüman, İslam toplumuna muhalefet etmeyen ve ondan ayrılmayandır.

Toplulukta rahmet, ayrılıkta ise azap vardır. Müslüman, İslam toplumunu kendisinden ya da kendi cemaatinden ibaret görmez, görmemelidir. Bugünkü felaketlerin başında bu ayrılık gelmektedir.

FETÖ mensupları, bu inanca sahip olsalardı 15 Temmuz kalkışmasına Müslüman öldürerek başlamazlar, DAEŞ, TALİBAN vb. gibi Müslümanları besmele ile öldüren örgütler olmazdı.

Herkes kendisine şu soruyu sorsun:

Çevremde Allah için kaç kişi seviyorum?

Evet, bu soruyu samimi soralım ve de samimi cevaplandıralım.

Peygamberimiz(sav), 'Ümmetim dalalet/ sapkınlık/ yanlışlık üzerine toplanmaz' buyurmuştur.

Müslüman topluluktan ayrılanlar ve İslami topluluğu gerçek olarak kabul etmeyenler, sapkın olarak kabul edilmişlerdir.

Zira İslam toplumunu ve kardeşliğini korumak önemli derecede Peygamber(sav)'in 'Sünneti'nin önemli hükümlerinden olup Ayet-i Kerime'ye göre farzdır.

Allah(cc) Kur'an-ı Kerim'de'… Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının…(Haşr, 7)'. Buyurmuştur.

Yine Allah(cc), '…O, arzusuna göre de konuşmaz. O(bidirdikleri) vahyedilenden başkası değildir. (Necm,3-4)' buyurmuştur.

Güvenilir kaynakların nakline göre İbn-i Abbas(ra)dan rivayet edilen bir Hadis-i Şerifte peygamberimiz(sav) şöyle buyurmuştur:

' Müslüman topluluğun içinde bulunarak herhangi bir şeyi Allah için yapar da doğru isabet ederse, Allah ondan o ameli kabul eder, Allah için yapar da hata ederse Allah o Müslümanı affeder. Müslüman topluluğunun dışında olduğu halde herhangi bir şeyi Allah için yaparsa Allah ondan o hayrı kabul etmez, hata ederse o kişi cehennemde yerini hazırlasın.'

Müslümanların cemaatle namaza devam etmelerinin emredilmesinin nedeni de cemaatin/ İslami topluluğun korunması içindir. İşte bugünkü sıkıntılarımızın kaynağı buradadır. Dar anlamda değil, geniş anlamda İslam topluluğunu ve kardeşliğini korumak, yeniden inşa etmek en önemli görevlerimizden olmalıdır.

Bu, ülkemiz için olduğu kadar tüm DÜNYA İÇİN DE ÖNEMLİDİR. Selam ve sevgi ile…