Kentlilik bilinci, bir kentte yaşayan insanlar için çok önemlidir. Eğer bir şehirde yaşayan insanlar bu bilinçten yoksunsa; o kentte bir keşmekeşlik,bir başıbozukluk ve anarşi doğar.
Düşünün bir kere; herhangi bir esnaf dükkanının önüne aracını park ederse ne olur ? Ne mi olur, evet esnaf kardeşim o dükkan senindir,fakat o sokak ya da o cadde herkesindir,işgal edemezsin. Kısa süreli aracını çekebilirsin,işlerin icabı bunda bir sıkıntı yok,idare dünyası.Fakat trafiğin yoğun olduğu anlarda ve yerlerde bu anlayışı kimseden bekleme, sen anlayışlı ol, çünkü bu kent hepimizin yaşam alanı,o kadar ki yaya kaldırımına bile araçlarını kimseyi umursamadan çekenler var bu kentte.

Bizler bu kenti yöneten insanlardan; kuralsız, saygısız umursamaz ve maganda karakterli insanlara kentlilik bilinci eğitimi vermesini beklerken; bir de ne görelim! o insanlardan daha kurnaz,fırsatı ganimet bilen fırsatçı kent rantiyecileri bulduk karşımızda. O sokaklara ve caddelere araçlarını park etmemelerini çeşitli eğitimle ve cezai müeyyidelerle engellemesi gerekenler aksine "ver parayı istediğiniz kadar aracı park edebilirsiniz,istediğiniz kadar kent trafiğini tıkayabilirsiniz" diyor!..

Ne diyeyim başka bir açıklaması var mı bu parkomat işinin. Resmen bu kentin içini, caddesini, sokağını otopark haline getirdiniz, bırakın sakatları, engellileri normal yayaların bile rahatça dolaşabilmeleri, gezebilmeleri mümkün değil!

Amaç; bu kenti daha yaşanabilir hale mi getirmek yoksa keşmekeşin fırsatını ranta mı çevirmek ?
Bu kentin trafiğini rahatlatın sokaklara, caddelere araçların sürekli park etmelerini engelleyin, semt-mahalle otoparkları yapın, ben bilmem bir türlü çözüm bulun... Eğer bulamıyorsanız acizliğinizle bırakın yakamızı, çözüm bulamıyoruz bari fırsata çevirelim mantığıyla bu kenti haraca kesmeyin, tek haraca kestiğinizle mi kalıyor sadece;
Adamlar veriyor parayı istediği kadar bırakıyor aracını sokaklara,caddelere... Temizlik işçileri bile rahat işini yapamıyor, kediler gibi araçların altlarında uğraşıyorlar.
Bu kenti yaşanabilir bir kent olmaktan çıkardınız parkomatlar sayesinde !