Merhum Bediuzzaman Hazretlerinin yaşamakta olan üç önemli öğrencisi camia adına Türkiye gündemi ve 1 Kasım seçimleriyle ilgili bir bildiri yayımlamışlardır.
Bildiride;
BİR: Ankara katliamında ölenlere rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına güzel sabırlar dilemişlerdir.
İKİ: Ankara katliamı, Türkiye’nin son yıllardaki hamlelerini istemeyen İÇ VE DIŞ ŞER GÜÇLER tarafından gerçekleştirildiğine inanılmaktadır.
ÜÇ:Söz konusu şer güçlerin bu oyunları geleceğin müjdeli günlerin doğum sancıları olarak değerlendirilmiştir.
DÖRT: Geçmişte siyasetten şiddetle kaçınan fakat İslamın şiarlarını serbest bırakan Menderes ve partisine pozitif yaklaşan Üstad’ın yaklaşımlarına dikkat çekilmiştir.
BEŞ: Üstad’ın DP’ye yaklaşımından hareketle 1 Kasım seçimlerinde AK PARTİ’nin desteklenmesinin gereğine vurgu yapılmıştır.
Bildiride 1 Kasım seçimleri şöyle değerlendirilmektedir:
“ Bütün bu mesut ve müjdeli gelişmeleri bir arada mütalâa ettiğimiz zaman, bugünkü idareyi iktidarda muhafaza etmenin vatan, millet, İslâm âlemi ve hattâ insanlığın sulh ve selâmeti açısından ne kadar hayatî bir önem taşıdığı, açıkça ortaya çıkacaktır.”
İşte bunun içindir ki, yurt içinde ve yurt dışında bütün menfi mihraklar, milletimizin bu mesut istikbale doğru yol alışını durdurmak için ittifak etmişlerdir. Bu sebepten, önümüzdeki seçimlere sıradan bir seçim olarak bakmak mümkün değildir.”
Risal-i Nur camiasının önemli isimlerinden Sn. Mehmet Kırkıncı Hocanın “Siyasette Ölçü” adlı eserinde de şu değerlendirmeyi yaptığını görüyoruz:
“… Ayrıca, bir partinin iyi tarafları, hatalarına üstün geliyorsa, o parti müspet partiler kategorisinde değerlendirilmelidir… Hiç hata ve kusuru olmayan bir parti ve hükümet isteğinde bulunmak, olmayacak şeyi istemek, yani, muhali talep etmektir. Kusursuz hükümet talebinde bulunan bir kimse bin sene de yaşasa, gelecek hiçbir parti ve hükümet beğenmeyip onun aleyhinde bulunacaktır. Onun için “hatasız hükümet” yerine “en az kusurlu hükümet” isteğinde bulunmak, en akli ve mantıki olan yoldur. Buna “ehven-i şerri ihtiyar” denir.”
Bir Kasım seçimlerinin hayırlara vesile olması dileğiyle selam ve sevgiler..