Birçok yöreden, farklı farklı kültürden gelen insanların birlikte yaşadığı, birlikte ürettiği, enteresan başarıların yazıldığı bir şehir Samsun.

Daralan iç talebi, erişimi günden güne zorlaşan ve maliyet artışı yaşanan finansal kaynakları, artan maliyetleri ve derinleşen rekabeti yazmak yerine Samsun'a farklı bir açıdan bakarak farkındalık yaratmak istedim.

Meksika'dan, İngiltere'den, Singapur'dan, Almanya'dan, Avusturya'dan ve yurdumuzun dört bir köşesinden gelen iş insanlarının değer üretmeye çalıştıkları bir şehir Samsun.

Değer üreten kuruluşlarımızdan bir tanesi de Yıldırım Şirketler Grubu. 90'lı Yıllarda finans sektöründe çalışırken bildiğim, kulüp yönetiminde yakından tanıma fırsatı bulduğum Yıldırım Şirketler Grubu.

Madencilik, Metalurji, Liman ve Konteyner Terminali grubun başlıca faaliyet kolları. Grubun Liman ve konteyner terminali faaliyetlerini tek çatıda toplamak için 2011'de kurulan Yılport Holding, yurt içinde başladığı limancılık faaliyetlerini günümüzde 8 ülkede, 20 liman ve 6 kara terminali ile toplamda 26 terminalle sürdürmektedir. (Türkiye'de 5, Portekiz'de 7, İspanya'da 2, İsveç'te 2, Peru'da 1, Malta'da 1, Norveç'te 1 ve Ekvador'da 1 liman ve 6 kara terminali)

Firma, Türkiye'de Gebze, Rotaport, Solventaş ve Gemport, Malta'da Malta Freeport, İsveç'te Gävle ve Stockholm Nord, Norveç'te Oslo, İspanya'da Huelva ve Ferrol, Portekiz'de Aveiro, Leixões, Figueira Da Foz, Lizbon Liscont, Lizbon Sotagus, Setubal ve Tersado, Peru'da Paita ve Ekvador'da Puerto Bolivar terminallerini işletiyor.

2025 yılına kadar dünyanın en büyük 10 konteyner terminali işletmecisi arasına girme hedefini koyan firma, Drewry'nin uluslararası konteyner terminali operatörleri değerlendirmesinde 12'nci sıraya yükselmiş ve basamakları tırmanmaya devam etmiş.

Dünya çapında Yılport terminalleri konsolide olarak; 10 milyon TEU konteyner, 22 milyon ton kuru yük ve genel kargo, 2,15 milyon metreküp sıvı yük ve 1 milyon CEU araç elleçleme kapasitesine ulaşmış. 2025 Yılında dünya çapında 35 milyon TEU konteyner, 40 milyon ton kuru yük ve genel kargo, 5 milyon metreküp sıvı yük ve 5 milyon CEU araç elleçleme kapasitesi hedeflenmiş.

1963 Yılında Galip Yıldırım'ın Samsun'da kurduğu 'Garip Yıldırım ve Oğulları' inşaat malzemeleri firmasından küresel bir konuma gelen Yılport Holding ikinci kuşak tarafından küresel lige taşınırken, bu başarısının altında: talebe bağlı endüstriyel çeşitliliği yakalayabilmek, sürdürülebilir inovasyon ve kurum içi girişimciliği öne çıkarabilmek yatıyor.

Şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız için değer yaratabilme konusunda Yıldırım Ailesine başarılar diliyorum.

Sağlıcakla