Samsun’da iki bine yakın sivil toplum kuruluşu anlamında dernek vardır. Bu rakamın demokratik bir toplum için çok düşük olduğunu düşünüyoruz.
Samsun İl Dernekler Müdürlüğü zaman zaman mevzuatla ilgili dernek yetkililerine eğitim vermektedir.
Eğitimin amacı söz konusu derneklerin faaliyetlerini mevzuat çerçevesinde yürütmelerini sağlamaktır. Bu yıl İl Dernekler Müdürlüğü’nde görevli Sayın İbrahim Akpınar Beyin eğitim seminerine katıldık. Fevkalade donanımla dernek yöneticilerinin karşısına çıkan Sayın Akpınar işini bilen ve bildiğini karşısındakilerle paylaşan bir eğitimci gibi olarak ile tekrarlanan birtakım yanlışlara dikkat çekmiştir. Bu yanlışların başında dernek yetkililerinin kasıtlı olmayan bazı usulsüzlükleri gelmektedir.
Faydalı olduğuna inandığımız ve tekrarlanmasında yarar gördüğümüz bu eğitim seminerleri dernek yetkililerimize ufuk açmakta, çalışmalarına katkı sağlamakta ve rehberlik yapmaktadır.
1.250.000 nüfusa sahip bir kentte bu kadar derneğin çok az olduğunu düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşu kadar demokrasinin varlığına inanıyoruz. Bu anlamda Samsunumuzun sivil toplum haritasının zayıf olduğunu görüyoruz.
Örneğin İsveç’te bir kişi en azından 7-8 derneğe üye olduğunu biliyoruz.
Sivil yapılanma ile devlet despotizminin yan yana yürümesi mümkün değildir.
Kalıcı demokrasi ve insan hakları istiyorsak; mutlaka ilimizde ve ülkemizde sivil yapılanmayı güçlendirmemiz gerekir.
Sivil yapılanma olmadan hiçbir demokrasi kalıcı olmamıştır ve olamaz da.
Samsun İl Dernekler Müdürlüğü’nün gerçekleştirmiş olduğu eğitim çalışmalarının verimli ve kalıcı olabilmesi için derneklerin de kendi aralarında oluşturacakları platformlarla bu çalışmalara katkı sağlamalarının doğru olacağına inanıyoruz.
Selam ve sevgi ile…
order abortion pill redirect where can i buy abortion pills