Türkiye’de şehit yakını olmak gerçekten zor. Eğer rahatsız olduğunuz konuları dile getirir, sizi rahatsız eden ,canınızı yakan konuları bir yerde konuşursanız başınız belaya girebilir. Evladınızı ya da kardeşinizi bu vatan için ,bu bayrak için ,bu millet için şehit vermiş olmanız unutulur.Vatan sağolsun demenizi bile bazen kimse umursamaz.Benim kardeşim şu sebeplerden şehit düştü derseniz rahatsızlık verirsiniz ,bu yüzden de başınız beladan kurtulmaz.

Hem o tarifsiz acıya direneceksiniz, hem de Polyanacılık oynayacaksınz.Sizden en çok istenen Polyanacılıktır. Sorgulamak hakkınız değildir.Aksi takdirde başınıza gelmedik sıkıntı kalmaz .Hak etmediğiniz her muameleye maruz kalabilirsiniz.Garip değil mi?Ülkede terör birden tırmanıp askerlerimizi,polislerimizi korucularımızı şehit etmeye başlıyor, yapılan hataları konuşuyorsunuz.Tek amacınız var, şehit olmasın istiyorsunuz.Şehit yakını kimliğinizle konuşuyorsunuz ama mesleğiniz öne çıkarılıyor,sanki giydiğiniz üniformayı temsilen konuşuyormuşsunuz gibi değerlendiriliyor. Çünkü konuşmanızdan birileri hep rahatsız oluyor.Zannediliyor ki siyasi rakipsiniz,siyasi kimliksiniz.Siz şehit yakınısınız anlamazdan geliniyor. Doğruları söylemek istediğinizde şucu, bucu ilan ediliyorsunuz.Sırf bu yüzden hakkınızda soruşturmalar başlatılabiliyor. Ülkede bölücü hainler, istedikleri gibi konuşurken; onlara kimse dokunmuyor,onların konuşması düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilir.Bu ülkede şehit yakını olmak, işte bu yüzden çok zor. Çünkü canınızı acıtan çok insan oluyor.Bu ülkede hem şehit kardeşi, hem de yarbay olmak gerçekten çok zor.Yarbay Mehmet Alkan’ı artık hepimiz tanıyoruz. Kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan 23 Ağustos 2015 yılında Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi'nde şehit düşmüştü.Çözüm sürecinde yapılan bariz hatalara,görmezden gelmelere tepkisini dile getirince; TSK Yarbay hakkında soruşturma başlatmış uyarı cezası ile cezalandırmıştı.O ceza şehit yakını kimliğimizle hiçbir zaman içimize sindiremediğimiz ama şehit ağabeyine layık görülen gerçek bir cezaydı.Milletçe itiraz ettiğimiz o cezaya, o Yarbay hiç itiraz etmedi.Cezayı göze almayıp sussaydı ,şehidinin kemiklerini sızlatırdı.O şehidinin kemiklerini hiç sızlatmadı.

11 Mayıs 2016’da izinli olarak memleketi Osmaniye’ye gelen Yarbay Mehmet Alkan kardeşleri ile birlikte şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın mezarını ziyaret etmişti. Ziyaret sonrasında Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi'nde üzerinde üniforması olmaksızın bir konuşma yapmıştı.Yarbay Mehmet Alkan’ın konuşmasında söyledikleri:”Hani diyorlar ya ,’Askersin kardeşim öleceksin ’Eyvallah .Bakın bu kadar şehidimiz var.Bunların hepsi öldü,kanını canını verdi.32 yıldır böyle .Peki bu ülkeyi yönetenler ne yaptı.Biz canımızla kanımızla bedel ödedik.Ülkeyi yönetenler hangi bedeli ödedi,bunu gösterin bana.Onlar bedel ödemediği sürece bu iş de bitmeyecektir.Dağdaki terörü şehre indirenler ,bu akan kanların sorumlusudur.” diye tepki göstermişti.Bu tepki TSK mensubu bir subayın değil,şehit yakını kimliğine sahip sivil bir şehit ağabeyinin tepkisidir.Katılan olur katılmayan olur ama onu konuştu diye ihraç talebi ile disipline sevk etmek şehit Yüzbaşı Ali Alkan ‘ın kemiklerini sızlatmaz mı?O yarbaya dokunmak sadece şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın değil ,bütün şehitlerimizin kemiklerini sızlatır. O yarbaya dokunmak sadece ona dokunmak değildir. Ben bir şehit ağabeyiyim bunu benden iyi bilemezsiniz!