Siyaset, bir başka adıyla politika; devlet ve memleket yönetme sanatıdır.

Bu sanat, yaşama mücadelesi veren her millete lazımdır. Bir milletin en önemli varlık nedenlerinden birisidir.

Sayın Devlet Başkanımızın hemen her kitlesel hitaplarında tekrarladığı Rabias' sının her biri ulusal ve uluslararası siyasetle ancak korunabilir. Bu nedenledir ki siyaset yani politika, yaşayabilmemiz için oksijen gibi gereklidir. Kirletirsek hem ferden ve hem de millet olarak sağlıklı yaşama şansımız olmaz.

Milletimizi millet yapan öyle değerler vardır ki, bunlar bileylenmiş kılıç gibi kınında durur. Tehlike anında kınından sıyrılarak sahibini savunur.

Milletimizi millet yapan değerlerin en önemli kaynaklarından birisi İslam Dini' dir. Bu kaynağa yapılan saldırı aziz milletimizi bin yılı aşkın bir zamandır soluklayan can damarını kesmek anlamına gelir.

Örneğin;

CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, bir Televizyon programında ezanın aslı dilinden farklı yani Türkçe okunmasını istemiştir. Bunun bu isteği asla İslami değildi.

Ezan, İslam'ın önemli şiarlarından olup vahiyle müeyyed / destekli dini bir çağrı olup Müslümanların ortak bir parolasıdır. Dünyanın neresine giderseniz gidiniz, o bölgenin diliyle ezan duyamazsınız. Vahiy diliyle duyar ve dinlersiniz.

CHP milletvekili bu gerçeği göremeyip partisinin geçmişteki uygulamalarını dillendirmiştir. Bunun üzerine partisi O'nu ihraç etmiştir.

İkinci örnek ise AK PARTİ Sivas milletvekili İsmet Yılmaz'dan: Yılmaz, Milli Savunma, Ulaştırma ve Milli Eğitim Bakanlığı ile TBMM. Başkanlığı yapmıştır.

Seçim çalışmaları sırasında kendi adayının kazanması adına, 'vereceğiniz oy mahşerde berat belgeniz olacaktır' ifadelerini kullanması korkunç bir cahillik olduğu kadar aynı zamanda da bir acıtasyon olduğunu düşünüyoruz.

Ahirette para karşılığında cennetten yer satma geleneği Orta Çağda Katolik Hıristiyanlarda (papa)görülmüştür.

Bir de 21yyda Sivas'ta bir oy karşılığı satılır görülmüştür. Yılmaz'ın bu beyanı ezanın ötesinde İslam'a bir saldırıdır. Çıkıp alenen özür dilemeli ya da bu konuda parti disiplini gereğini yapmalıdır.

Biz Yılmaz'a bu milletin Meclisi'nin başkanlığını ve daha önemlisi Milli Eğitim Bakanlığını verdik. Siyaset bu kadar kirletilmemelidir diye düşünüyoruz. Selam ve sevgi ile…

[email protected]