Bir arkadaşım yalnızlığı yazmamı istedi, herkesin yalnızlığı kendine özel herkes kendisini bir yerlerde ıpıssız bulur. Çoğu zaman yalnız kalmak istersin , kendini bulmak istediğinde kabuğuna çekilirsin ve aslında kimseye fark ettirmediğimiz o yalnız çocuğu dinlemek istersin.
Hepimizin içinde bir köşede kimsesiz tek başına şımartılmak, mutlu olmak, sevilmek isteyen bir çocuk yaşar, siz onu kendi ellerinizle öldüremediyseniz.

O yalnızlıktır ki bir ömür boyu sürer gider nereye gitseniz sizinle beraber ağlar sizinle beraber güler.
Yalnızlığınızın üstünü örtmek için kalabalığa atarsınız kendinizi orada fark edilmeyeceğini bilirsiniz ve çok gülersiniz ,kimsesiz yalnız çocuğu mutlu etmek istersiniz.
Bazı insanlar neden birçok şeyle uğraşır diye düşündünüz mü?
Her şeyi bilme isteği nedendir, ben anlıyorum onları.
Her şey birbirini anlamakla başlamıyor mu zaten.
Boş zaman kalmadığında yalnız kalmaya fırsatın olmuyor belki de bu bir savaş hali, o ıssızlığa karşı çünkü onlar yeterinde yalnız kalmışlardır ve uzaklaşmak için kendisini bir koşturma canının içene atmış olmaları nedendir.
Onların yalnızlığını, güçsüz oluşlarını hiç hissedemezsiniz dedim ya bu onların çoğul yalnızlığıdır.

Yalnızlık nedir ki ?
Anneniz babanız kardeşiniz dostunuz arkadaşınız hatta kediniz ya da beslediğiniz hayvanınız öldüğünde biraz biraz biraz çoğalır ve büyümeye başlar içinizde çeşit çeşittir. En korkunç yalnızlık, insanın yaşlanınca tek başınalığı olmalı. İçinizdeki çocuk, gittikçe küçülür mızmız bir hal alır ve çoğunlukta hiç kimse o çocuğa eşlik etmek istemez hatta dinlemez bile çünkü gençlere eğlenceli gelmez koca çınarlar.
Evlat sıkılır , gelin kız sıkılır torun sıkılır işte esas yalnızlık orada başlar.
Yalnızlığı yazsam sayfalar dolusu dökülür dilimden. Hayat bu yalnızlığımı seviyorum bana kendimi iyi hissettiriyor çünkü kendimle baş başayım yalan dolan yok, kavga gürültü patırtı , anlatmaya çalışmak anlaşılmak, yalan dolan yok yani hiç beklenti yok sadece tek isteğim şey yalnızlıkta bulduğum huzur. Ben bu huzuru kalabalıklarda çok az buluyorum.

Yalnızlığı soruyorlar; yalnızlık bir ovanın düz oluşu gibi bir şey. Cemal Süreyya

Arkadaşlarınla birlikte harika şeyler yapabilirsin; yapayalnızken harika şeyler yapabilirsin! Beraber oluşlarda, kalabalığın müziğini dinle; yalnızlıkta, sessizliğin
müziğini dinle! Ne kalabalıktan kork ne de yalnızlıktan, çünkü her ikisi de nimettir! (Mehmet Murat ildan)

"Yalnız olmak yanlış bir kalpte olmaktan iyidir."
Sevgiyle kalın...