Turizm, hepimizin bildiği üzere bacasız sanayi olarak adlandırılıyor. Turizm sayesinde birçok ülke kalkınıyor. Ülkemiz de bu açıdan inanılmaz zenginlikleri olan bir ülke konumundadır.

İstatistiklere bakıldığında da durum hemen göze çarpıyor. 2013 yılında ülkemize toplam 34.910.098 kişi gelmiş. 2014 yılında bu sayı 36.837.900 kişiye yükselmiş. 2015 yılının ilk 6 ayında ülkemize gelen misafir sayısı 14894.754 kişi olmuş. Bu sayı 2013 ve 2014 yılları ile karşılaştırıldığında belirgin bir düşme olduğunu göstermektedir.
Özellikle Antalya bölgesi başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde turist sayısı az olduğundan birçok işletme sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Bu dönemde komşumuz Yunanistan’ın ekonomik olarak sıkıntı yaşamasının payı yadsınamaz. Komşuda fiyatlar düşük olduğu için birçok Türk vatandaşı günübirlik de dahil olmak üzere Yunanistan ve adalara gidiyor. Bu ülkemiz turizmi açısından değerlendirildiğinde son derece vahim bir durum. Bizim otellerimizde tatil yapacak olan yerli turist maalesef parasını yurtdışında harcamaktadır. Bu bizim otelcilerimiz ve tur operatörlerimiz açısından negatif bir durumun ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
Yunanistan’ın içinde bulunduğu durumdan daha önemli bir durum daha var ki ülkemizde hala bir hükümetin kurulamamış olması, terör olaylarının sürekli olarak artıyor olması yabancı turist açısından kötü bir durum olarak algılanmaktadır. Bu da kişilerin ülkemize tatil amaçlı gelmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir.
Antalya bölgesi yoğunluk olarak Rus ziyaretçilerin tercih ettiği bir yer. Kemer bölgesinde şu an tesislerin birçoğu maalesef arzu edilen doluluk oranlarını yakalayamadı.
Tüm bu faktörlerin üzerine bir de Çin ile yaşanan sıkıntı eklendiğinde, İstanbul gibi kültür turizmini tercih eden Çinli turistlerin de ülkemize gelmelerinden vazgeçmelerine neden oldu.
Turist her zaman kendisini güvende hissetmek ister. Turist güvende olacak ki para harcasın. Para harcayacak ki ziyaret ettiği yerlerdeki esnafın yüzü gülsün. Esnafın yüzü gülerse esnaf daha fazla çalışır ve başta o il olmak üzere turistin geldiği her ilde ekonomik hayat canlanır. Ekonomik hayatın canlı olması demek de o şehrin vatandaşının da mutlu olması demektir.