Amerika petrol tüketiminin %89,1 ‘ini kendi imkânları ile karşılıyor. Bunun küresel petrol endüstrisine ve ekonomiye etkileri ne olacak?
Bir önceki yıla göre ihracatında en çok düşüşü %14 ile Almanya yaşıyor. Ülkemizin bu gelişmeden nasıl etkileneceğini bilen var mı?
23 bin çalışanı olan ve birçok noktaya uçan Türk Hava Yolları’nın piyasa değeri 55 çalışanı olan Whatsapp’ın beşte biri. Neden ‘Bilgi Toplumu’na geçemiyoruz diye dertlenen var mı?
1 milyar 360 milyona yaklaşan nüfusuyla dünyada pamuk, bakır ve alüminyum tüketiminde birinci, petrol tüketiminde ise ikinci olan Çin in son dönemde öngörülenden fazla yavaşlaması, finansal piyasaların yanı sıra emtia piyasalarını da vuruyor. Yeni bir küresel kriz mi kapıda? Hazırlıklı mıyız?
2020 yılında Akıllı Bebek Bezlerinden Akıllı Şehirler projelerine kadar 50 milyar adet sensör kullanılacak. Bizim sensör üreten kuruluşumuz var mı, kurulacak mı bilen yok. Belki de gerek yok, satın alırız…
Ulaşımda maliyeti azaltarak karbon salınımını düşürmek adına Proterra’nın ürettiği elektrikli kent içi toplu taşım otobüsleri şarj olmaksızın 415 km gidebiliyor. Bunun otomotiv sanayi ve petrol endüstrisine olası etkilerini konuşan var mı? Ülkemizde Bozankaya firmasının ürettiği elektrikli kent içi toplu taşım otobüslerini bilen var mı?
Orta Gelir Tuzağında olan ülkemizin çıkışına yönelik epeyce konuşan var, çalışan var mı, çalışana yardımcı olan, yol veren var mı bilen yok.
Araf’ta kalmak var ya galiba onu yaşıyorum şu an.
Güncellenen, günümüz şartlarına uyarlanan düzenekler ülkemize getirildi.
Büyük bir itina ile montajları yapıldı.
Ve sahne.
Cambaz ip üstünde.
Sever benim halkım cambazı seyretmeyi.
Ama düşünmez cambazı seyrederken kaçırdıklarını, yitirdiklerini.
Oysa bir diyebilse “Cambazı değil, büyük resmi görmek istiyoruz. Biz bu büyük resmin neresindeyiz, neresinde olmalıyız?”
İnanın çok şey değişecek, değişmek zorunda kalacak.
Sağlıcakla