Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu "Yeni yıl" konserinde Samsun'da bulunan amatör korolarda yer alan Türk müziğine gönül vermiş ve hizmeti bu düzeyde devam ettiren kişileri konserine davet ederek ve bizzat görevlendirerek bir konser hazırlamış.

Bizleri de bu çok çok özel konsere davet ediyor 15 Ocak Cuma akşamı Atatürk Kültür Merkezi'ne.

O salonu tıklım tıklım doldurup hem Devlet Korosu yetkililerini tebrik etmek hem de koronun konserinde icracı olarak görev alacak olan Türk müziğine gönül vermiş kişileri onore etmek biz Türk müziği severlerin,sanatçıların asli görevidir diye düşünüyorum.

Bu anlayış takdire şayan bir anlayıştır,bu projeyi ortaya atanları da tasdik edenleri de alınlarından öpmek de bizler için ayrı bir onurdur... Tebrikler tüm yetkililere...

Sizler artık Devlet Korosu sanatçılarısınız oturduğunuz semt bile ev bile farklı olmalı anlayışı tarihe gömülmüş,en azından tüm yaşamını Türk müziğine vermiş insanlarla bari iç içe olunmalı anlayışı gelmiş kendilerini devlet kadrosuna atmış insanların gözünde ve de gönlünde.Yoksa sanatçı ilgi alanında iyi bir icra yeteneğinin yanı sıra bilgi birikim açısından da üst düzeyde birine denir. Devletten kadrosu olana ya da olmayana değil..Haddimi de aşarak bravo diyorum böylesi gönül yapan insanlara,sanatçılara... En fazla kırk-elli kişiye konser verme dönemi de kapanmış oluyor bu anlayış sayesinde.

Yapılan hizmeti topluma yaymak ve toplum ile iç içe olmak tam da bu. Niyetler karşılıklıdır makam ve mevki sadece kişilerin kendilerini ilgilendirir, iyi niyet ve samimiyet ise tüm toplumu.
Konser ilanını görür görmez bir hoş oldum, işte bu! dedim, çok sevindim, gururlandım arkadaşlarımın adına... Bu durum bile sizlerin güzel ifadelerle anılmanıza sebep olacaktır yıllar sonra bile olsa...Daha ne olsun güzel sanatçı arkadaşlarım,dostlarım,tüm Türkiye'deki devlet koroları, devlet tiyatroları da örnek alacaktır bu güzel başlangıcı

Baştan da belirttiğim gibi,böylesi çok çok önemli ve hassas projeye imza atan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü hemşehrimiz ve değerli sanatçı arkadaşımız Dr.Murat S.Tokaç'a, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü sanatçı arkadaşımız Kemal Yurt'a, koro şefi değerli abimiz ve sanatçı arkadaşımız Nihat Gönül'e ve Devlet Korosu'nda görev yapan tüm sanatçı dostlarıma da sonsuz teşekkürlerimi sunuyor,başarılarının daim olması diliyorum.

15 Ocak Cuma akşamı saat 19:30'da Atatürk Kültür Merkezi'nin tıklım tıklım dolacağından ise hiçbir endişem yok.Tam da bu durumda görmek istediğimiz anlayış da bu...