Aslında bu başlık 'Samsun'da Canlı Hayvan Pazarı' şeklinde olması gerekirdi.

Yıllardır Samsun'u yönetenler ekonomik dönüşümü sağlayacak temel yapı argümanlarıyla ilgilenmemişlerdir.

Doğusunda ve batısında sahip olduğu iki ovasıyla Türkiye'yi besleyebilecek potansiyele sahip Samsunlular, maalesef kendilerine bakamadıkları için topraklarını terk ederek göç etmek zorunda kalmaktadırlar.

Hayvancılığın temeli tarımdır. Tarım ve hayvancılık, birbirlerinin içine girmiş iki sarmal gibidir.

Pazar günü sarmallardan biri olan hayvancılığın olmazsa olmazlarından 10 dönüm arazi üzerinde inşa edilmiş 'Canik Canlı Hayvan Pazarı' açılmıştır.

Tarım ve hayvancılıkla ilgili STK yöneticilerinin, üreticilerin, sektörle ilgili bürokratların ve bazı belediye başkanlarının iştirakleriyle açılışı yapılmış 'Canlı Hayvan Pazarı' sektörün can damarlarından birini oluşturmaktadır.

Başta Canik Belediye Başkanı Sn. Osman Genç Bey olmak üzere tüm bürokrat ve STK yöneticilerinin yaptıkları konuşmalarla pazarın sektöre, Samsun ekonomisine ve tüketiciye sağlayacağı yararlarına dikkat çekmişlerdir.

Bir nevi hayvan borsası görevini de yerine getirecek bu pazar konuşmacıların ifadesine göre Samsun'da ve Karadeniz'de tek olmaktadır.

24 saat veteriner kontrolünün yapılacağı 'Canik Canlı Hayvan Pazarı' aynı zamanda tüketiciye de hijyenik kesim ortamları da sunmuş olacaktır.

Samsun büyük ve küçükbaş hayvancılık sektörü için böylesine önemli bir yer olan pazarın gerek üreticiye ve gerekse tüketiciye hayırlar getirmesini diliyor emeği geçen başta Canik Belediye Başkanımız Sayın Osman Genç Beye ve hemen her konuşmacı tarafından gayretlerinden dolayı adı şükranla anılan Sayın Ahmet Haşim Baki Beye ve belediye çalışanlarına halkımız adına şükranlarımızı arz ediyoruz.

Bu millete hizmet verenin gerek dünyevi ve gerekse uhrevi mükafatını Allah verecektir.

Selam ve sevgi ile…