1972 yılında inşaat sektöründe faaliyet göstermek için kurulan firma 1999 yılında sağlık sektörüne yönelir. Firma sağlık sektöründe özel ve kamu hastanelerinin onkolojik tedavide kullanılan ilaçlarını yerinde, el değmeden kendi ekibiyle hazırlar.

Bir nevi hastaneler içine mini onkolojik ilaç üretim tesisleri kurarak çalıştıran firma, yüzü aşkın beyaz yakalı personelleriyle hizmetini sürdürür. Hizmet ağında 50'yi aşkın hastane bulunan firma, günlük 1.000 hastanın tedavisi için onkolojik ilaç hazırlar. Onkolojik ilaç harcamaları, ülkemizin ilaç giderlerinin yaklaşık yüzde 50'sini oluşturuyor.

Firma kullanmakta olduğu kapalı ilaç üretim sistemlerini kendi üretmeye karar verir ve çalışmalarını başlatır. Sahadan geldikleri için üretim sistemlerinden beklenen performansları ve iyileştirilmesi gereken kısımları bilmektedirler. Ve hedefledikleri kapalı ilaç hazırlama sistemlerini üretmeyi başarırlar. Korumix ticari markasıyla ilaç hazırlama makinesini , Koruflow ticari markasıyla uygulama cihazını üretir, gerekli izin ve lisanslama çalışmalarını tamamlayarak kullanıma sunarlar. Ürettikleri cihazlar mevcut kullanımda olan cihazlara göre yüzde 25 oranında tasarruf sağlar ki bu rakam ciddi karşılıklara gelmektedir.

Şimdilerde sistemin hiç el değmeden çalışan robotik versiyonunu üretebilmek için çalışan firma, altı ay içerisinde hedefine ulaşabilmeyi hedefliyor.

Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletlerinde 'Samsun Üretiyor, Türkiye ve Dünya Kullanıyor.'

Firmanın ürettiği ürünleri geçen hafta ilimizde düzenlenen Sağlık Endüstrisi Zirvesi'nde gördüm. Korulu Grup adında faaliyet gösteren firmamızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Evet değerli okurlar, tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri üretimi konusunda şehrimizde müthiş bir sinerji oluşuyor. Siyasetçisi, bürokratı, sivil toplum örgütleri, meslek odaları bu sinerjinin oluşmasını sağlıyor. Ankara'da randevu alınamayan, erişilemeyen bürokratlar Samsun'da düzenlenen toplantıları kaçırmamak için çaba gösteriyor.

Bu sinerjiyi iyi değerlendirmek, yüzde 85 oranında ithalat bağımlılığımızı tersine çevirerek milli ve yerli üretimin önünü açabilmek için çalışmak durumundayız.

Bu sinerjinin nasıl oluştuğunu bilenlerden biri olarak şunu açıkça ifade etmek istiyorum 'Kişisel, kurumsal taassuplarımızı bir kenara bırakarak milli ve yerli üretim hedefinde kenetlenmek zorundayız'.

Sağlıcakla