Yarınımızın koruyucuları ve inşacıları yaklaşık 19 milyon evladımız kısa bir tatilden sonra umut ve sevda yükleriyle birlikte yeniden ders başı yapmaktadırlar.

Kendilerini kutluyor, başarılar diliyorum.

Rusya ve İran hariç komşularımızın nüfusundan daha çok ilk ve orta öğretimde okuyan çocuklarımız vardır. Bu bizim en büyük zenginliklerimizden birisidir.

Bu çocuklarımız umut dolu: Daha fazla başarılara yürümeleri için.

Bunlar sevda dolu: Gelecek hayallerini kurgulayarak yürüyecekleri için.

Dileyelim hepimiz Allahtan ki; Rabbim bunları göz aydınlığı nesillerden eylesin.

Bunları lekelemeden ve kirletmeden yarına taşıyalım ki, onlar da aynı şekilde sancağı çocuklarına devretmiş olsunlar.

Öğretmen arkadaşlarımız da bilsinler ki, sınıfta hitap ettikleri o çocuklarla yarın bir işçi, bir memur, bir öğretmen, bir işadamı ve hatta bir akademisyen olarak karşılaşacaklardır. O gün utanacakları bir işi bugün o öğrencilerine karşı işlemesinler, yapmasınlar.

Hem öğretmen ve hem de öğrenciler olarak Peygamberimiz(sav)'in şu evrensel doğrusunu görsünler:

'İLİM ÖĞRENDİĞİNİZ VE ÖĞRETTİĞİNİZ KİŞİLERE SAYGI GÖSTERİNİZ!'

Sevgili öğretmen ve öğrenciler! Birbirlerinize karşı saygınızı asla kaybetmeyiniz. Bir gün bunu kaybederseniz o sınıfta kazanacak bir şeyiniz kalmaz. İkiniz de o sınıfı terk ediniz.

Çocuklarımız umut ve sevdalarıyla sınıflarına doluşacak ve milletçe hep birlikte ortak yaşam mücadelesi için ortak zemin / payda edinmiş olacaklardır.

Daha bir başarılı olma umuduyla çalışacak çocuklarımızın sevdalarını ise giderek öldüren bir eğitim sistemimiz vardır. Eğitim sistemimiz bir taraftan çocuklarımızın sevdalarını gömerken diğer taraftan ortak paydalarını da parçalamaktadır.

Birleştirici olmaktan çok ayrıştıran bu eğitim sistemi çocuklarımızı birbirlerine düşman haline getirip birbirlerine öldürtmektedir. Çocuklarımız bazen milletini unutuyor. Bazen bayrağını görmüyor. Bazen vatanını parçalayarak tek devletini kabul etmiyor. Tek dinini ise umursamıyor.

Dünyasını da ahiretini de başkası parselleyip yeniden kendisine satınca dini kıymetleniyor. Bu sefer dinini düşmanlığın kaynağı haline getiriyor. Böylelikle dostlarını düşman, düşmanlarını dost olarak görmeye başlıyor. Ve eğitim sistemimiz, bu yıkıcı unsurlara karşı çocuklarımıza gerekli donanımı yetiştiremiyor. Eğitimimizin ruhu yoktur. Ölüye hangi elbiseyi giydirirseniz, giydirin. O, yine ölüdür. İkinci yarıyıl dönemimizin hayırlı olması dileğiyle selam ve sevgiler…

[email protected]