n Amasya Belediyesi nce düzenlenen Türk Sanat Müziği Beste Yarışması nda finale kalan 10 eser arasında Samsun da yaşamını sürdüren iki bestekarımız da var. Ahmet Sedat METE ve Yaşar ABRUR 15 Haziran da Amasya da halk huzurunda yapılacak finale eserleri ile katılmaya layık görüldüler.
n
n 270 eserin katıldığı beste yarışmasında 10 eser arasına kalma başarısı gösteren bestekarları tebrik ediyorum.
n
n
n
n Geçen haftaki yazımda da belirttiğim gibi böylesi yarışmalarda başarı gösteren sanatçıları,bestekarları şehrimizin özel ve resmi kuruluşları da onore etmeli,etmeli ki böylesi ilgi sanatçıyı kamçılar daha da güzele daha da üretime yönlendirir.Yine daha önce de yazdığım gibi sanatçıya biraz ilgi, onun başarılar getirmesi, sanata hizmet etmesi için yeter de artar bile.
n
n Aynı zamanda Kadıköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Beste Yarışması nda finale kalmayı başaran hatta bu tür yarışmalarda besteleriyle her zaman yer bulan Cavit ERSOY u da tebrik ediyorum.
n
n Türk Sanat Müziği beste yarışmalarında amaç Türk müziği repertuvarına yeni eserler kazandırmak; kazandırırken de bestekarları üretime teşvik etmektir.
n
n Buradaki sorun yine de üzerinde duracağım besteler yarışmanın yapıldığı yerlerde kalmamalı madem o kadar eser arasından seçiliyorlar; bunları her yerde duymalıyız,dinlemeliyiz.Bu gayreti sadece bestekarların özel gayretine ya da özel ilişkilerine bırakmamalı özelliklede yarışmayı organize edenler.
n
n Ben Türk müziğine hizmet adına böylesi yarışmaları düzenleyen tüm kurumları,kuruluşları kutluyorum zira kültürel hizmetleri çok önemsiyorum karşılığında maddi çıkar olmayan fakat varlığımızın ve kendi benliğimizin sürdürülebilmesi için olmazsa olmazıdır bu tür etkinlikler.
n
n Devamında da yarışmalarda başarı gösteren sanatçı arkadaşlarımı ve üstatlarımı tekrar tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum...
n