n
n
n Samsun İl Müftüsü Yard. Dç.Dr. Hayrettin Öztürk hutbelerde okunacak olan metinleri bir de kadının dilinden, kadının gönlünden kaleme alınması için çalışma başlatmış.
n
n Kadının yaşamın içinde çok özel bir yere sahip olduğu, yaşamı birlikte paylaştığımızı, paylaşırken de onların da fikirlerini dikkate almamız gerektiğini ortaya koyuyor.
n
n Kadınların erkeklerin iki adım gerisinden yürüdüğü zamanlarda değiliz, beraber paylaşıyoruz, beraber yürüyoruz yolları, aynı hizada, elele, göz göze, gönül gönüle tam da bu yüzden tebrikler Müftü Bey diyorum.
n
n Hutbelerin dili daha nazik, daha narin, daha candan olacağını iddia ediyor, kadını direkt olarak devreye sokuyor, önemsediğini belirtiyor.
n
n
n
n Bir de sanal alemde dua meselesi var ki değme gitsin her aklıevvelin karşı çıkacağı bir durum var ortada.
n
n
n
n Örneğin dua sitelerini açtığınızda görürsünüz herhangi bir dua bu duayı önemli gecelerde yüz kere okursanız bir de peşine yüz rekat namaz kılarsanız Allah katına namaz borcunuz sıfırlanmış olarak çıkarsınız diyor sözüm on alimin biri. İşte burada başlıyor Müftü Beyin itirazı, yani resmen Müslümana gavur eziyeti derler ya tam da o cinsten. Üstelik namaz borcunuz sıfırlanır diyerek garanti de veriyorlar; neredeyse eski papazlar gibi cennetin de anahtarını verecekler.Tabiki konu Müftü Beyin konusu, toplumu aydınlatma, uyarma gibi görevi de var. Bu görevi yerine getirirken, yanlış anlaşılmasının verdiği üzüntüyü de dile getiriyor.
n
n Dua etmenin yeri mekanı olmaz ki; duanın Türkçe karşılığı Allah a yalvarmadır, istemedir, dilemedir yoksa sanal alemde de yapılmasının ne sakıncası olabilir ki. Sanal alemde dolaşan biraz önceki örnekte de bilirttiğim saçmalıklarla ilgili Müftü Beyin itirazı.
n
n Burada söz konusu, topluma uyarı görevinin yerine getirilmesidir. Bir de bir kişinin kendini iyi bir şekilde yetiştirmesi değildir aslolan, iyi yetişen bir kişinin etrafına saçtığı ışıktır. Tam da bu sebepten tebrikler diyorum Samsun İl Müftüsü Yard.Dç.Dr. Hayrettin Öztürk e...
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n