İlkadım Kent Konseyi, kültür sanat ve tarih çalışma grubunun önerisiyle ayda iki kez yapılacak tarih ve edebiyat sohbetlerinin ilki, geçtiğimiz hafta (Pazartesi) Acem Tekkesi nde yapıldı.

Programı İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Bünyamin Kocaoğlu yönetti. Programa İlkadım Kent Konseyi Kültür Tarih ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr.Bilal Dindar ve 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Dç.Dr. Mehmet Aydın konuşmacı olarak katıldı.
Dolu dolu bir tarih sohbetiydi, öncelikle tarihe nasıl bakılmalı, tarih nasıl okunmalıydı konu, adeta bir dersti bizler için. Tarihsel olayları ve kişileri değerlendirmeden önce nasıl ve nereden bakmamız gerektiği konusu işlendi, değerli üstatlar tarafından.

Önce bilgi ardından da fikir sahibi olmamız gerçeği işlendi, Uğur Mumcu nun bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz sözüne de atıfta bulunarak.

İlkadım Kent Konseyi bir bütün olarak Prof.Dr. Bünyamin Kocaoğlu başkanlığında daha da çok projelere imza atacak görüntüsü veriyor. Benim için böylesi bir projelerin ve konseyin içinde bulunmakta ayrı bir onur, ayrı bir gururdur tabi ki.

Kültür sanat ve tarih grubunun her ayın 1. ve 3. pazartesi akşamları Acem Tekkesi nde dönüşümlü olarak sunacağı Tarih ve Edebiyat sohbetlerini mutlaka takip ediniz, sohbet bittiğinde evinize mutlu olarak döneceksiniz bundan eminim.

15 Aralık Pazartesi akşamı konu edebiyat sohbetleri; edebiyat ile ilgili yine akademisyenlerden oluşacak kişiler konuşmacı olarak katılacak, ayrıca Mevlana Haftası na denk gelmesinden dolayı akşamın bir bölümde Neyzen Kemal Yurt idaresinde Kültür Turizm Bakanlığı Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ndan bir grup da sahne alacak.
Ayrıca tüketici hakları çalışma grubunun bir projesi olan belediyeler bünyesinde mutlaka tüketici hakları birimi ya da masası oluşturulmalı, tüketici hakları ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması konusu da hayata geçirilmeli, bu konuda beklentimiz üst seviyede.
Yaşanılan kentte yerel yönetimler ile halk arasında bir köprü görevi yapması için oluşturulan kent konseylerinin amacına uygun şekilde çalışması ve desteklenmesi için çaba gösteren tüm ilgilileri tebrik ediyorum.
Daha yaşanılır bir kent için herkesin taşın altına elini koyması dileğiyle...