Uzun kış akşamlarını sıklıkla çeşitli etkinliklere katılarak değerlendirebiliriz. Konserler var örneğin her çeşitinden. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Opera ve Bale, Tiyatro. Seç seçebildiğince hep de Tv dizilerine mahkum olmayın, haftada iki gün bile ayırsan yeter. Seçin öyle gidin ama mutlaka gidin.
Çeşitli konferanslar var, sunumlar var hem bilgi sahibi olursunuz kendinizi geliştirirsiniz, hem de eşlerle, dostlarla sohbet ortamı yaratırsınız kendinize. Evde otur otur sıkılır insan en sonunda hiç yoktan kavga çıkar ha bire gülüp söylenmez ya. Ama ara sırada etkinlik bahanesiyle dışarı çıkarsanız hem o etkinliğin bir parçası olursunuz hem de deşarj olmuş olursunuz, mutluluğun bir yolu da budur aslında.
Uzundur kış geceleri elektrikten de doğalgazdan da tasarruf etmiş olursunuz üstelik ufkunuz da açılır. Evde haber kanallarına mahkum olup kalbiyle dudakları ayrı düşünen bir sürü ruhsuz adamlarla kafanızı da şişirmiş olmazsınız.
Bakın çevrenize en yakın tarihli konser ya da herhangi bir etkinlik var mı? Konferans ya da sunum var mı? Bağlı bulunduğunuz belediyenin işinize gelen herhangi bir etkinliği var mı? Olmadı en yakın belediyenin ya da derneklerin etkinlikleri var mı? Durmayın evlerinizde, televizyon başında her akşam aynı teranelere mahkum olmayın, hatta televizyonları hiç açmayın, güzel bir film bulduğunuzda oturun televizyon başına. Başka türlü uyuşursunuz, boşu boşuna şişirirsiniz kafanızı, mutsuz olursunuz. Üstelik etrafınıza da mutsuzluk saçarsınız.
Güzeldir kış akşamları, uzundur dostlarınızla buluşma şansınız yüksek çünkü yazın herkes bir yerlerde oluyor.
Mutlu olun, şen olun, huzurlu olun... Hoşça kalın...