Geçtiğimiz hafta (18 Mayıs 2015) Pazartesi akşamı Hacettepe Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu nun konserine davetliydim.Üniversitenin konferans salonundaki konsere katılım yüksekti, konserin ikinci bölümünde TRT sanatçıları Ayşe Taş ve Cemile Karabulut un birbirinden güzel eserleri seslendirmeleri, mest etti konsere katılanları. Dr. Nazım Şuvağ ın renkli sunumuyla, TRT nin klas sanatçıları Türk müziğinin seçkin eserlerini seslendirirken koronun şefliğini Özgen Gürbüz yapıyordu.

Konserin bizleri asıl sevindiren ve gururlandıran tarafı koronun ilk bölümünü yöneten şef yardımcısı Serap Kılıç ın başarılı yönetimiydi. O güzelim eserleri koroya adeta nakış gibi işlemiş kendi tarzını oluşturmuş, yönetimiyle beraber deneyimli bir şef gibiydi sahnede.

2000 yılında 12 yaşındayken Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı TSM Çocuk ve Gençlik Korosu nda başladığı sanat yaşamına Gazi Belediyesi TSM Çocuk ve Gençlik Korosu nda sürdürdü hem kemanıyla, hem de sesiyle Serap Kılıç. Ardından Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü nden birincilikle mezun oldu, halen daha aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yapıyor. Dört yıldır, TRT Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu nda. TRT personel korosunda da ses ve saz sanatçısı.
Serap Kılıç ın sanata başladığı yıl, benim de şefliğe başladığım yıldı, yani benim şeflikte ilk yılım onun da müzikle tanıştığı yıla denk gelmişti. Konseri izlerken Serap ın o 12 yaşındaki hali geçti gözlerimin önünden.İlk solosu hicaz bir eserdi gönlüm yaralı ,ustalıkla seslendirmişti Neco Gazinosu nun sahnesinde tarih 5 Nisan 2001 di.
Ben inanıyorum ki; Özgen Gürbüz,Ayşe Taş ve Cemile Karabulut da aynı düşüncede, geleceğin usta ses ve yorumcusu olacak Serap Kılıç,kemanı da cabası.
Her geçen yıl devamlı aşama kaydetmiş,başarılarına başarılar ekleyerek yoluna devam etmekle beraber hocaları onu şef yardımcılığı ile ödüllendirmiş, şefliğini Özgen Gürbüz ün yaptığı Hacettepe Üniversitesi TSM Korosu nda. Konserin ilk bölümünü de ona emanet ederek güvenenleri de mahcup etmedi, konserde bulunanların ve hocalarının kanaati bu yönde. Tabi ki benim de..

Hacettepe Üniversitesi nde çok güzel ve gururlu bir gece yaşadım Serap ın sayesinde...
Teşekkürler... Başarılar hep seninle olsun...