Torba yasa maddeleri TBMM'de görüşülmeye devam ediyor. Taşerona kadro düzenlemesi de torba yasa maddeleri arasında olan ve çok beklenen düzenlemeler arasında yer alıyor. Torba yasa TBMM'de kabul edilirse 100.000 Taşeron işçi kadro müjdesini alacak. Peki taşerona kadro ne zaman çıkacak? Hangi taşeron işçilere kadro geliyor?

Milyonlarca taşeron işçi için kadro müjdesi geldi. Torba yasa maddeleri arasında yer alan 4d'li taşerona kadro tarihi belli oldu. Torba yasa TBMM'de onaylanınca 100.000 işçi kadroya alınacak. Peki taşerona kadro ne zaman çıkacak? Taşerona kadro son durum 2024 ne?

TAŞERONA KADROSU SON DURUM 2024

Türkiye'de uzun süreden beri beklenen düzenlemelerden biri taşerona kadro verilmesi. Taşeron işçiler kadroya geçmeleri durumunda hem maaş anlamında avantajlı olacak hem de birçok sosyal hakka sahip olacak. O sebeple taşerona kadro ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılıyor. TBMM'ye sunulan torba yasa maddeleri arasında 100.000 taşeron işçiye kadro düzenlemesi de yer alıyor. Önümüzdeki günlerde meclis genel kurulunda görüşmelerin yapılması ve taşeron işçiye kadro düzenlemesinin kabul edilmesi bekleniyor.

KADROYA GEÇEN TAŞERONA EN AZ 39.177 TL MAAŞ

Taşerona kadro düzenlemesinin onaylanması halinde kadroya geçen taşeron işçiler en az 39.177 TL maaş alacak. Aynı zamanda taşeron işçilere verilen ikramiye ödemeleri de yeni bir hak olarak işçilere sağlanacak. O nedenle yüz binlerce işçi taşerona kadro düzenlemesine heyecanla takip ediyor. Meclis genel kurulunda yapılacak Oylamada taşerona kadro düzenlemesi kabul edilirse Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve hemen ardından da resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek.