Bugün Ne Pişirsem? İşte 13 Eylül 2024 İçin Lezzetli Menü Önerileri
Ezogelin Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1,5 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Soğanları doğrayıp düdüklü tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin, soğanları kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı ve yıkanmış mercimekleri ekleyin, birkaç dakika kavurun.
- Ardından pirinç, bulgur ve baharatları ekleyin. Son olarak sıcak suyu ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 15 dakika pişirin, sonra biraz bekleyip kapağını açın ve karıştırın. Sıcak servis yapın.
Fırında Tavuk Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet kalçalı but
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Soğan ve sarımsağı rendeleyip bir kaba alın. Yoğurdu, salçayı ekleyin ve karıştırın.
- Sıvı yağ ve baharatları ekleyip harmanlayın. Tavukları temizleyip derilerini kesip sosu üzerine sürün.
- Tavukları fırın tepsisine yerleştirip, 180-200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Izgara özelliğini kullanarak daha kızarmış bir sonuç elde edebilirsiniz.
Domatesli ve Biberli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet biber
- 1 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Biberleri doğrayın, domatesleri küp küp kesin.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtıp biberleri kavurun. Domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Yıkanmış bulguru ekleyip 5 dakika kavurun. Tuz ve kekiği ekleyin.
- Suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. Suyunu çekene kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın.
Bisküvili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta
- 100 ml krema
- 1,5 paket (300 g) petit beurre bisküvi
Yapılışı:
- Sütü, yumurtayı, unu, nişastayı, kakaoyu ve şekeri bir tencerede karıştırıp orta ateşte pişirin.
- Karışım koyulaştığında ocaktan alıp kremayı ekleyin.
- Fırın kabının dibine bir sıra bisküvi dizin, üzerine muhallebiden bir miktar dökün.
- Bir sıra daha bisküvi, kalan muhallebi ve son olarak bisküvi koyun.
- Üzerini rondodan geçirilmiş bisküvi ile kaplayıp buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin.
Bu lezzetli tarifler, hem ailenizi hem de misafirlerinizi memnun edecek! 12 Eylül akşamında sofralarınıza renk katacak bu yemeklerle güzel bir akşam geçirin. Afiyet olsun!