Bazı günler vardır ki ,o günler toplum ve insan hayatında çok önemli günlerdir.24 Kasım Öğretmenler Günü de o önemli günlerden sadece birisidir.Bu demek değildir ki, sevgili öğretmenlerimiz sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü geldiğinde hatırlansın…Öğretmenler milletleri ,küçük büyük bütün toplulukları ve tüm insanları aydınlatan en kuvvetli ışıktır.Yani öğretmen her yerde ,her zaman bir güneştir.Bunun ötesi vardır, gerisi yoktur.Eğer öğretmeni böyle görür, buna göre onlara değer verirsek ,yolumuz her zaman açık ve aydınlık olur.Hiçbir meslek yoktur ki,öğretmen olmadan olsun.

Dört gün önce çok sevgili bir arkadaşımın çok değerli öğretmen babasının cenaze törenine katıldım.Rahmetli Hüseyin öğretmenimizin evinin önünde cenaze namazından önce helallik alan hoca üç şey istediğini söyledi.Hoca üç isteğini de şöyle sıraladı:1- Askere,polise saygılı olacaksınız. Asker polis olmadan güvenlik olmaz.Can güvenliği olmayan yerde de ibadet olmaz. Kıldığımız namazda yaptığımız bütün ibadetlerde askerlerin ve polislerin hakkı vardır.2- Doktora,hemşireye,sağlık personeline saygılı olacaksınız, sağlık olmadan hiçbir şey yapılamaz.İbadet de sağlıklı isen yapılır.3-Öğretmene saygılı olacaksınız .Askerleri ,polisleri,doktorları ve diğer sağlık personelini yetiştiren öğretmendir.Sadece bunları yetiştiren değil her meslek mensubunu yetiştiren değerli öğretmenlerimizdir.Yaptığımız ibadette onların da payı vardır.Hocanın bu tespitleri ve üç isteği çok doğru tespit ve isteklerdi.Hiçbirisine aklı başında olan hiç kimse itiraz edemez ve itiraz etmez de... Zaten kimse de aksini söylemedi, herkes duruşuyla adeta hocayı onayladı.O hocanın söylediklerine ben de katıldım ve katılıyorum,bu yönde aksi bir düşünce taşımıyorum.Bu noktada diyorum ki,öğretmenlerimiz yaşamın her yerinde, daha kaliteli bir yaşam öğretmenlere saygı ile başlar.Öğretmenlerine hak ettiği gerçek saygıyı gösteren milletler,topluluklar ve tüm insanlar her zaman aydınlık bir yolda yürür. Savaşan askerdir ,ama savaşı da barışı da kazandıran öğretmenlerimizdir.Doktorun iyileştirdiği hastasında, öğretmenin hakkı vardır.Bunu unutmayalım.

Birçok nedenden dolayı 24 Kasım öğretmenlere saygı günüdür.24 Kasım ‘da öğretmenlerimize göstereceğimiz saygıyı ve sevgiyi sadece bir günle sınırlandırmayalım.Seni ,beni,onu,bizi,hepimizi yetiştiren öğretmenleri asla unutma! Aradan yüzyıllar geçse de öğretmenlerin izi silinmez.Hangimiz ilkokul öğretmenlerimizi adıyla soyadıyla hatırlamayız?24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir kez daha sevgili öğretmenlerimizin önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum.Onlara çok şey borçlu olduğumuzu biliyorum!Öğretmenini unutma!