Kan Kırmızısı ve Kıvamlı Domates Sosu Yapmanın Sırları
Kan Kırmızısı ve Kıvamlı Domates Sosu Yapmanın Sırları
İçeriği Görüntüle

Yarım Asırdan Fazla Tecrübe

İlkokuldan sonra lokantada çalışarak iş hayatına adım atan Mehmet Zenk, 1966 yılında terziliğe başladı. 1968’de kendi terzihanesini açtı ve o günden beri makasını elinden hiç bırakmadı. Sabah 7’de kalkıp 8’de dükkânını açıyor, akşam 5’e kadar çalışıyor. “Rüyamda bile bu işi yapıyorum” diyerek mesleğe olan tutkusunu anlatıyor.

Oğluyla Yan Yana 37 Yıl

Zenk, mesleğin inceliklerini oğlu İlyas Zenk’e de aktardı. Baba-oğul 37 yıldır aynı dükkânda birlikte çalışıyor. Hem usta hem baba olan Mehmet Zenk, oğluyla arkadaş gibi iş yapıyor.

Takım Elbise Hâlâ Revaçta

Gelişen teknolojiye rağmen Zenk’in diktiği takım elbiseler hâlâ ilgi görüyor. Ceket, pantolon, yelek gibi klasik erkek giyimi üretmeye devam ediyor. “Bu bölgede takım elbise diken benden başka yok” diyerek mesleğin nadirleştiğini vurguluyor.

Altın Meslek Ama Çırak Yok

Terziliği “altın meslek” olarak tanımlayan Zenk, geçmişte iki kalfa ile çalıştığını ama artık gençlerin bu mesleği tercih etmediğini söylüyor. Sağlığı el verdiği sürece çalışmaya devam edeceğini belirtiyor.

Kaynak: [NTV’nin haberine göz atabilirsiniz](https://www.ntv.com.tr/galeri/yasam/59-yillik-meslegini-ilk-gunku-heyecanla-devam-ettiriyor-ruyamda-bile-bu-isi-yapiyorum,-NBbhC7cmE-mYbd0dj8BQw)