Maya kabardıktan sonra, tuzu ve unu azar azar ekleyip karıştırmaya başlayın.
Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamuru üzerini streç filmle kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru unlanmış bir tezgaha alın ve un serperek açın.
Açtığınız hamuru tatlı kaşığı yardımıyla tavaya dökün.
Tavanın altını kısık ateşte açın ve hamuru pişirin.
Her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Pişen akıtmaları servis tabağına alın ve dilerseniz üzerine tereyağ sürerek servis edin.
 

Malzemeler

2 su bardağı ılık su

2 su bardağı ılık süt

1 paket toz maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

2,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

Üzerine sürmek için;

Tereyağ ya da margarin

Hazırlanışı

Akıtmanın hamuru için derin bir kaba ılık sütü, suyu, mayayı ve şekeri koyup karıştırıyoruz. Unu ve tuzunu ekleyip(unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Kek hamuru kıvamında olacak)karıştırıyoruz.

Yüksek Sıcaklık ve Büyük Kâbusu : Mersin'i Bekleyen Tehdit Yüksek Sıcaklık ve Büyük Kâbusu : Mersin'i Bekleyen Tehdit

Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.

Mayalanan hamuru kepçeyle yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp arkalı önlü göz göz oluncaya dek pişiriyoruz.

Pişen akıtmalara sıcakken tereyağı ya da margarin sürerek servis ediyoruz siz akıtmaların tek tarafına yağ sürüp üst üste koydun) afiyet olsun.  

Birde yanında. Ayran veya şalgam olursa.   offff