Şampiyonluk yolunda dolu dizgin ilerleyen Samsunsporumuz, Boluspor karşısında kağıt üstünde zor bir deplasman maçına çıktı. Maçın hafta içi ve gündüz saatlerinde oynanacak olması, rakibin son haftalarda ivme yakalamış olması ve açıklamasını kimsenin bilmediği deplasman seyirci yasağı nedeniyle puan kaybı yaşama ihtimalimiz olabilecek bir karşılaşmaydı.

Beklenmedik bir anda golü kalemizde görmüş olmamıza rağmen, lider takıma yakışır şekilde reaksiyon göstereceğimizi belli ettik. Nitekim ilk devrenin son dakikasına kadar golü aradık ve ikinci yarının başında eşitliği yakalayıp, sonrasında da rahatlıkla devamını getirmeyi başardık.

Playoff iddiası olan bir rakibi kendi sahasında tam 5 gol atarak yenmek, oldukça keyif verici. Fakat sahadaki oyundan ve skordan ziyade, konuşulması gereken daha önemli konular olduğunu düşünüyorum.

Daha önce formasını giydiği, ekmeğini yediği Samsunspor camiasına en ufak bir saygısı olmayan malum şahsın etik değerlerden nasibini almadığını çok iyi biliyoruz.

Geçtiğimiz sezon Erzurumspor'da forma giydiğinde Samsun'daki maçta sahayı terk ederken tribünlere yaptığı iğrenç el hareketini de unutmadık. Bu şahıs, stadyumdan çıkıp evine gittiğinde aile bireylerinin yüzüne nasıl bakabiliyor, tahayyül edemiyorum. Çocuklarına örnek bir baba figürü olduğunu zannediyorsa, yanıldığını bilmesi gerekiyor.

Dün Boluspor formasıyla karşımızda gördüğümüz bu şahsın, sporculuktan da öte insanlıkla bağdaşmayan ve fakat kendisine çok yakıştırdığım tutum ve davranışları sergilemeye devam ettiğini gördük.

Öte yandan, İl Güvenlik Kurulu kararı ile alınan deplasman seyirci yasağının sebebini kimse bilmiyor. Boluspor yönetiminin "Samsunspor taraftarından korktuk, Ramazan ayında hafta içi ve gündüz kendi sahamızda deplasman atmosferi yaşamak istemedik." şeklinde bir açıklama yapmasını zaten beklemiyoruz.

Buraya kadar kabul. Peki, 5-1 gibi net bir skorla galip gelen bir takımın, haklı galibiyet sevincini boş deplasman tribünü önünde kutlaması sizi neden rahatsız eder Boluspor yönetimi ve teknik ekibi? Tam olarak hangi açıdan rahatsız oldunuz da saldırma hakkını kendinizde buldunuz?

Sizi farklı yendiler diye, bitiş düdüğüyle birlikte başını önüne eğip soyunma odasına mı gitmesi gerekiyordu Samsunsporlu oyuncuların?

Samsunspor takımına ve Başkan Yüksel Yıldırım'a bu terbiyesizlikleri yaparken, Samsunspor taraftarının orada bulunmamasından mı yoksa önümüzdeki sezondan itibaren Samsunspor'la bir daha karşılaşmayacağınızı biliyor olmanızdan mı cesaret buldunuz?

Samsunspor taraftarı ve kongre üyesi kimliğimi bir kenara bırakarak, tüm bu yaşanan rezilliklerden ve kokuşmuşluktan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak utanıyorum.

Böyle bir ortamda en güzel cevabı sahada vererek bizi sevindiren takımımızı kutluyor, onlarla gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.