Yazıma başlık olarak, Samsunsporlu bir kardeşimin Erzurumspor maçı sonrası bana attığı mesajların içinden bir cümleyi alıntılamayı tercih ettim.
Gerçekten de Allah bize sabır versin. Hakeminden ayrı, hocasından ayrı, futbolcusundan ayrı çekiyoruz.
Hasan Kılıç'ın son dakikada kaçırdığı penaltı, bana göre maçın en önemsiz ayrıntısıydı . O atış golle sonuçlanmış olsaydı dahi konuşulması gereken çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız.
Pozisyonda rakip oyuncuya temas bile yokken rakip lehine böylesine bir penaltının çalınabiliyor olması, VAR uygulamasının devreye girdiği şu ortamda Türk hakemliği açısından bir utanç sebebidir. Hakemler de insandır, yanlış görüp hatalı karar verebilirler ama elinizin altında VAR gibi bir imkan varken verdiğiniz kararı teyit etme ihtiyacı duymuyorsanız, hata yaptığınızı değil art niyetli olduğunuzu düşündürürsünüz.
Hakem, olmayan penaltıyı icat ederek ilk yarı Erzurum aleyhine verdiği kararların diyetini ödedi ve kendince denge sağlamaya çalıştı. Görünen o ki, VAR sisteminin varlığı eyyamcılığa çözüm olamamış.
Kaybedilen 2 puanı hakeme mi bağlıyorum? Asla. Puan kaybının en önemlisi sorumlusu Samsunspor teknik direktörüdür.
Transfer tahtasını açamamış, kadrosundaki en önemli oyuncularını kaybetmiş, maçın ikinci yarısını 10 kişi oynayan ve beraberliğe dünden razı olan Erzurum takımını yenmek adına Bayram Bektaş herhangi bir hamle yaptı mı, ben göremedim.
Novikovas'ı oyuna aldın, peki. Önce Harris'i sonra da Fofana'yı çıkaracaksan ve sol tarafa Laura geçecekse ne anladım ben o oyuncu değişikliğinden? Hem çift forvete dönmemiş oldun hem de işleyen sol kanadı bitirdin.
Skor olarak üstün değiliz, gol bulmamız lazım; iki haftadır oyuna sonradan girip neler yapabileceğini gördüğün bu ligin gol kralı Ahmet Sagat yerine, Douglas'ı tercih ediyorsun.
Sonrasında da iki orta saha oyuncusunu aynı anda çıkarıp, iki orta saha oyuncusunu sokarak anlamsız iş yapmaya devam ediyorsun.
Rakip son 30 dakika tamamen geriye çekilmiş; Osman'ı çıkarıp ikinci forveti oyuna almıyorsun.
Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan ve ciddi bütçe ayırarak güçlü bir kadro kuran bir takımın hocası böyle olmaz. Kaybedilen puanlar bir tarafa, basına verdiğin demeçler ve aldığın/almadığın kararlar ile bu takımın hocası olamayacağını gösteriyorsun.
Son dakika penaltı kazanıyoruz, oyuncular arasında kim atacak tartışması yaşanıyor. Bu bile futbolcu grubunda otorite boşluğu olduğunu gösterir.
Böyle bir kadro ancak bu kadar kötü yönetilebilirdi.
Samsunspor'u yönetenlerin hiç ama hiç vakit kaybetmeden konu hakkında durum değerlendirmesi yaparak hoca tercihini gözden geçirmesi gerekir.