Sigaradan Sonra Alkollü İçeceklere de Zam Geldi: Fiyatlar Ne Kadar Arttı?

Alkole Zam

 Bu zam, 4 Haziran 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak.

ÖĞRENCİLER YAZI ÖĞRENEREK GEÇİRECEK ÖĞRENCİLER YAZI ÖĞRENEREK GEÇİRECEK

Zam Hangi Alkollü İçecekleri Kapsıyor?

Zamlanan alkollü içecek grubu Burgaz rakı, votka ve likör ürünlerini kapsıyor. Dündar, yeni fiyat tarifesini de sosyal medya hesabından paylaştı.

Fiyatlar Ne Kadar Arttı?

Zam oranı yüzde 15 olarak belirlendiğinden, Burgaz rakı, votka ve likör ürünlerinin fiyatları da yüzde 15 oranında artacak.

Örnek Fiyat Artışları:

Burgaz Altın Seri Rakı 70 cl: Zam öncesi 415 TL, zam sonrası 477 TL

Burgaz Votka 70 cl: Zam öncesi 280 TL, zam sonrası 322 TL

Burgaz Limon Likörü 70 cl: Zam öncesi 310 TL, zam sonrası 356,5 TL

Sigaradaki Zamlar da Hatırda Kalsın:

Dün de TBYD Başkanı Erol Dündar tarafından yapılan açıklama ile sigaraya da zam yapıldığı duyurulmuştu. 3 TL'lik zamla birlikte en pahalı sigara 70 TL, en ucuz sigara ise 61 TL olmuştu.

Alkol ve Sigara Zamlarının Sebebi Nedir?

Alkollü içki ve sigaraya gelen zamların gerekçesi maliyet artışları olarak gösteriliyor. Son zamanlarda artan enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmalar, üretim maliyetlerini de yukarı çekiyor. Bu durum da alkollü içki ve sigara gibi ürünlere yansıyan zamlarla sonuçlanıyor.

Zamlar Tüketicileri Nasıl Etkileyecek?

Alkollü içki ve sigaraya gelen zamlar, bu ürünlerin tüketimini doğrudan etkileyecektir. Zamlar nedeniyle tüketicilerin alım gücü azalabilir ve bu ürünlere olan talepte düşüş yaşanabilir.

Sigara ve alkollü içkilere gelen zamlar, enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmaların bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Bu zamlar, tüketicileri olumsuz şekilde etkileme potansiyeline sahip.