Onlar yaşadıkları döneme damgasını vurmuş kahraman Türk kadınlarıdır… Dün Nene Hatun ,Kara Fatma, Nezahat Onbaşı, Kılavuz Hatice, Gördesli Makbule bugün ise Yarbay Songül Yakut , Astsubay Üstçavuş Esma Çevik ve diğer kadın şehitlerimiz bu vatan için bu şanlı bayrak için can vermeye ,şehadet şerbeti içmeye, şehitler tepesine bayrak olup sancak dikmeye devam ediyor. İçimizde yeşeren ihanet çetelerinin kalleşlikleri ve hainlikleri canımızı acıtmaya devam ediyor. Bomba imha Uzmanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Esma Çevik Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu birlikte görev yaptığı Samsun Havzalı Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar'la birlikte 9 Aralık 2019'da şehit düştü. Her iki şehidimizin de acı haberi evlerine ateş topu olup düştü. Astsubay Esma Çevik'in İstanbul'da annesi ve kız kardeşlerinin birlikte yaşadığı ev diğer şehidimizin evi gibi adeta yangın yerine döndü. Şehit evindeki yangın Esma Astsubayın yaşam öyküsüyle daha da alevlendi bütün Türkiye'yi adeta yangın yerine çevirdi.

Esma Astsubay askerlik mesleğine girmeden önce bir dönem Hukuk Fakültesinde okumuş ancak ekonomik nedenlerden dolayı bu eğitimini yarıda bırakarak ailesine daha fazla yük olmamak için Astsubay Meslek Yüksek Okuluna girmiş ,buradan Jandarma Astsubay Çavuş rütbesi ile mezun olup askerlik mesleğini yapmaya başlamış. Doğrusu Astsubaylık mesleğinde bir çok başarıya imzasını atmış, gözü pek mesleğini hakkı ile severek yapan bu genç Astsubayımız hem trafik , hem komando kursunu hem de bomba imha Uzmanı kursunu bitirmiş seçkin bir komutandır. Kendisi hem arkadaşlarına hem de meslektaşlarına örnek bir askerdir. Türk Jandarmasının ve Türk milletinin evladı ,kahramanı ve güzel bir kızıdır. Şırnak'ta görev yaparken İstanbul'daki annesinin ve kız kardeşlerinin destekçisi ve onlara uzanan sıcak bir eldir. Hiç şüphesiz ailesinin umudu her şeyidir. Sade ailesini değil emrindeki personeli de kucaklamış disiplinli bir askerdir. Gözlerinin içi sevgi ile bakan Esma Astsubay etrafına her zaman pozitif bir ışık vermiştir. Umutları ve hayalleri vatan sevgisinin gerisinde kalmış vatana sevdalı bir kadın Astsubayımızdır. Hiçbir gerekçe ile görevden kaçmamış daima en önde olmayı ilke edinmiş kahraman bir kızımızdır. Ne acıdır ki böylesine güzel yürekli böylesine cesur yürekli bir Astsubay olan Esma Çevik hainlerin kurduğu bomba tuzağını imha ederken şehadet şerbeti içerek hakka yürümüştür. Sadece ailesi ,meslektaşları ve arkadaşları değil onun adını bu acı olayla duyan herkes Astsubay Esma Çevik'i unutmayacak ve özleyecektir. Çünkü Esma Çevik Astsubayımızda diğer kahraman Türk kadınları gibi adını altın harflerle şehitler tepesine yazmıştır.

Şehit Astsubay Esma Çevik adamlığın ve kahramanlığın sadece erkek olmakla olmadığını kadınlarında neleri nasıl başarabileceğini göstermiş örnek bir kadın Astsubaydır. Annesinin babasının, kız kardeşlerinin ve sevenlerinin yüreğindeki yanan şehit ateşinin tarifi yok. Hayallerİ ,umutları yarım kalan kahraman kadın Astsubayım Esma Çevik biliyorum ayrılık kolay değil. Sen şunu unutma ,"Şehitler Ölmez" sende ölmedin. Ruhun şad ,mekanın cennet olsun. Seni unutanın kanı kurusun şehit Astsubayım Esma Çevik.