Çeyrek asırdan bile fazla ,tam 28 yıl önce  5 Temmuz 1993 'de Erzincan'ın Kemaliye ilçesine  bağlı Başbağlar köyünde insanın insana yapmayacağı veya yapamayacağı kadar korkunç bir insanlık suçu işlendi. Bu katliamın failleri PKK terör örgütünün insan kılığında dolaşan içimizdeki canileriydi. Tek düşünceleri ülkemizi bölüp, parçalamak, bu uğurda  hayalini kurdukları ama hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekleri o bölücü devleti ülkemizin bir bölümünde kurmaktı. Bunun için kandırılmış ya da inandırılmış ,en çokta zorla kaçırılarak saflarına katılmış cahiller ve caniler sürüsünü kullanarak masum halkımızı şiddet ve cebir uygulayarak korkutup, sindirebilecekleri düşüncesiyle beşikteki bebekleriyle birlikte katletmekten bir adım bile geri durmadılar. O yaptıkları katliamlardan en korkunç ve en dehşet verici olanlardan biriside kesinlikle Erzincan'ın Kemaliye ilçesine  bağlı Başbağlar köyünde gerçekleştirdikleri , köyün adı ile anılan ve tarihe geçen  Başbağlar katliamıdır. PKK'lı teröristler tarafından Hitler misali bir ruh hali içerisinde gerçekleştirilen bu vahşi katliamı ,2021 yılının 30 ve 40  yaş aralığındaki ülkemiz  insanlarının bile anlamakta zorlandığını düşünüyorum. Bu yüzden biz bu kalleş olayın yaş olarak tanıkları Başbağlar katliamını unutursak ,unutturursak art niyetli birileri de bir gün çıkar PKK terör örgütünü melek diye anlatır. Onlara bu fırsatı vermemek adına  5 Temmuz 1993 tarihine kısa bir yolculuk yapalım. 

    Ankara 2 Nolu DGM.1999/21 Es.1999/73  Sayılı  Abdullah Öcalan Davasının Gerekçeli Kararının İddia bölümünün 18. Maddesinden Başbağlar Köyü katliamını hep birlikte hatırlayalım ki ,kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyelim."05.07.1993 günü  saat:20.00 sıralarında Erzincan İli Kemaliye İlçesi ,Başbağlar Köyü'ne baskın düzenleyen 60 kişilik silahlı PKK. grubunun köy halkını köy meydanında topladıkları ,kadınları ayırarak başka bir yere gönderdikten sonra  önceden kararlaştırdıkları  şekilde meydandaki erkeklerin üzerlerine yaylım ateşi açarak  Hasan Fehmi AYDIN, Recep PARTO,Hasan SANDIKÇI,İbrahim BALTACI,Yahya Kemal ÖZDEMİR,Ali Rıza TÜRKÜCÜ,Ali KUCU,Süleyman AKPINAR,Mehmet BALTACI ,Mehmet TAŞDELEN,Celal DEMİRCİ,Salim PARTO, Aydın AYDIN ,Rıfat AYDIN,Hüseyin GÜNER,Feridun DİKKAYA,Ali TAŞDELEN,Hüseyin Hüsnü ÖZTÜRK,İbrahim PARTO,İbrahim ÇELİK,Şaban TÜRKÜCÜ,Nazife BALTACI,İbrahim BALTACI,İbrahim Hakkı GÜRCAN,Ahmet YILDIRIM,Adil TORUNŞakir AYDINLI,Nuraettin AYDIN,Süleyman ORHAN,'öldürdükleriAli AKARPINAR,Hüseyin KESKİN,Süleyman AYDIN'ı yaraladıkları ,köyü ateşe verdikleri köydeki evlerin çoğunun yakıldığı,"Bilgisi ile Başbağlar katliamını hafızalarımıza kaydedelim ki PKK terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha görmüş olalım. Başbağlar katliamında ,33 sivilin PKK terör örgütü tarafından öldürüldüğünü ve Başbağlar köyünün insan kılığındaki teröristler tarafından vahşice  yakıldığını hiç unutmamak ve unutturmamak üzere  hafızalarımızda canlı tutalım. En ufak bir unutkanlığımız PKK terör örgütünün içimizdeki sinsi uzantılarının ekmeğine  yağ sürer .Biz biliyoruz ki ,PKK terör örgütü Ülkemizin ,milletimizin ve tüm insanlığın düşmanı bir terör örgütüdür. 

     28 yıl sonra bile Başbağlar katliamını ve  o katliamda katledilen 33 sivil masum  vatandaşımızı rahmet ve minnetle hatırlıyor ve anıyorsak bu katliam bütün yönleriyle unutulmamalıdır diyorsak ,bunu sadece Türk insanının değil ,tüm  insanlığın güzel beklentileri  adına söylüyoruz .Milliyeti, ırkı ve cinsiyeti  ne olursa olsun hiçbir teröristten ve onun bağlı olduğu terör örgütünden  insanlığa hiçbir fayda gelmez .Bu yüzden Başbağlar katliamını asla  unutmayalım asla unutturmayalım. Aksi takdirde içimizden veya dışımızdan birilerinin çıkıp PKK terör örgütünü melekler örgütüymüş gibi allayıp pullamasına zemin hazırlamış oluruz .Açık ve net ifade ediyorum PKK, terör örgütü olup ,teröristleri de melek değildir. 

    Şehadet yıldönümleri nedeniyle Başbağlar katliamında 28 yıl önce katledilen 33 sivil vatandaşımıza Allah'tan rahmet  yakınlarına sabır diliyorum.