Samsunspor tarihinin en zor sürecinden geçerken TFF 1. Ligi ikinci devrenin ilk maçı için bugün Gaziantep'te.

Hiç şüphesiz bütün taraftarımız endişeli, ödemeler zor şartlarda yapıldı, bazı oyuncular elden kaçırıldı, elde tutulanlar kamp görmedi, transfer yapamamış bir takım, başkanı yöneticisi olmayan bir kulübün futbolcusu olarak bugün deplasmanda mücadele edecekler.

Takım tesislerimizden ayrılırken, bizler de Taraftarın Sesi ekibi olarak takımımızla birlikteydik. Tesis çıkışı hiç kimsenin olmaması içler acısıydı. İstifa etmiş bir yönetim, istifa etmiş bir başkan olmayabilir ama istifalarını sundukları Divan Kurulu neredeydi acaba merak ediyorum.

Bu kadar olumsuzluk sonrası bu takım ne yapabilir soru işaretleri hepimizin kafasında elbette.
Koca yürekli valimiz Osman Kaymak yine takımımızı yalnız bırakmadı. Yolculuk öncesi takımla yemekte buluştu, sonra çok önemli açıklamalarda bulundu, Vali bey, "Sizler oynayın mücadele edin, yenseniz de yenilseniz de önemli değil ama mücadele etmeyen bir takım için çevremizden destek istemek kolay olmuyor. Siz mücadele edin bu şehir size para bulur" diyerek futbolcuların gönlünü aldı. Sonrasında hepsini tek tek kucaklayıp Çarşamba Havalimanı'na yolcu etti. Söyler misiniz bir şehrin Valisi bundan daha fazla ne yapabilir? Kaldı ki görevi bu değil. Zorlu süreçten geçen ülkemiz valisi, hizmet ettiği şehrin markasının yerlerde sürünmesine vicdanen rahat edememiş, kopmuş olan birlik beraberliği sağlamak için, mesaisinin büyük çoğunluğunu Samsunspor için sarf etmiştir.

Bu süreçte kendisini kesinlikle yalnız bırakmamalıyız. Şehrimizi farklı platformlarda, Samsun gecelerinde Samsun günlerinde, boynuna atkı takanlar, bugün ki bu zorlu süreçte destek vermiyorlarsa bu bir ihanettir. Hele söz verip de ortada görünmeyenler için ne söylenir bilemiyorum artık. Taraftarın Sesi programımıza telefonla bağlanıp, bir iş adamımın yaptığı 100 Bin TL bağışa laf yapan SAMKON Genel Başkanı aynı zamanda eski Samsunspor başkanı Sezgin Gümüş'ten halen ses yok. Oysa Haberaks Tv ekranlarında verdiği sözü hatırlatmak isterim. "Az önce kriz masası toplantısından çıktık, Samsunspor'a 3 Milyon TL gibi bir destek yapacağız, bunu da bu hafta içerisinde gerçekleştireceğiz" dediğini hatırlatmak isterim. Evet o günden bugüne tam 15 gün geçti bir olumsuzluk varsa kamuoyu ile paylaşmalı, yoksa programı kullanarak kimse reklam yapmasın. Bir açıklama bekliyoruz.

Bir konuya daha değinmek istiyorum. Samsunspor ürünlerimiz bazı alışveriş merkezlerinde ve Samsun'un bazı noktalarında satışa sunulduğunu görüyoruz. Bu satılan ürünlerin faturalarını kim takip ediyor, taraftar bize bizde yetkililere soruyoruz. Sonra kimsenin başı ağrımasın. Benden söylemesi...

Bu akşam oynanacak maçta Samsunsporumuza gönülden başarı dilerken, bu hafta içerisinde müjdeli haberler duyacağız inşallah. Güzel haberin başlangıcı bu akşam Gazişehir maçından alınacak puan yada puanlarla başlamasını ümit ediyorum.