n Ülke çok yorgun ve bitkin düştü. Son Taksim Gezi Parkı olayları, milletçe bizi çok hırpaladı.
nn Hele de Başbakan’ın Bizler ve onlar diyerek halkı bölücülüğe ve ayrımcılığa itmesi; en acısı idi.
nn Bir ülkede eğer Biz yoksak, o ülkede milli irade de yok demektir.
nn Bir ülkenin geleceği gençleridir. Ancak onlarca genç hastanelerde tedavi görürken; bir o kadarı da tutuklandı. Ölenler, kayıplar acı tablonun son görüntüsü. Bütün bu olaylar demokratik bir ülkede yaşansa idi, hükümet istifa ederdi.
nn Bütün bu itirazlara rağmen o koltukta hala oturmak niye anlayamıyoruz.
nn Evet , Tayyip Bey bizler için Onlar elit diyor. Çok doğru . Gerçekten bizler elit ve idealist insanlarız.
nn Okuyoruz ve düşünüyoruz. Haklarımız ve özgürlük için demokrasi için var olduğumuzun bilincindeyiz.
nn Güdülmek değil, kendi kendimizi idare etmek istiyoruz. Buna demokrasi deniyor.
nn Dün Kimyagerler Odası bir açıklama yaparak biber gazının kimyasal ve öldürücü bir gaz olduğunu açıkladı. Zaten Gezi Parkı’nda karıncalar dahil hiçbir yaşayan hayvan kalmadı.
nn Geçen haftaki yazımda İstanbul Veterinerler Odası’nın bildirgesini de yazmıştım. Bence Başbakan çok büyük bir vebal altında. Belki bu dünyada yargılanmayacak ama ilahi adaletten asla kaçamayacaktır.
nn Çünkü dinimizde kul hakkı çok önemli bir öğedir. Ben şahsen vatandaş olarak ona hakkımı asla helal etmiyorum. Ruh halimi çok bozdu. Ekranlarda onu avaz avaz öfke ile bağırırken görmek; beni dehşete düşürüyor. Doğa ve insanlar için yazmak isterken yazamıyorum. Mürekkebimi kuruttu adeta.
nn Kısaca duygularımı duymayı, yönlenmeyi, içselliğimi her şeyimi onun sayesinde kaybettim.
nn Hissetmek ve yazmak Tanrı vergisi bir duygudur. Bu duygum ve içselliğim ne yazık yok artık.
nn Bizlere çapulcu diye bir yafta taktı. Çünkü Necip Fazıl da (SON DEVRİN DİN MAZLUMLARI) adlı kitabında Selanik ten gelen Mustafa Kemal ve ordusuna çapulcu diye kayıt düşmüştür.
nn Yani Mustafa Kemal de bir çapulcudur yazara göre. Atatürk çapulcu ise hepimiz de severek ve isteyerek çapulcuyuz.
nn Bundan böyle yeni bir literatürümüz daha oldu sayelerinde.
nn Bekleyelim ve görelim bakalım. Türkiye daha nelere gebe kalacak bu aymazlık ve bu kafa ile.
nn Benim naçizane tavsiyem Başbakan bir de Necip Fazıl ın hayatını ve geçmişini okusun.
nn Hangi denizlerde yüzdüğünü ve hangi akıntılara kürek çekip alabora olduğunu ve hangi haleti ruhiye içinde de olduğunu anlasın. Bakalım hala hayran olacak mı ?
nn Anladığım kadarı ile onun tayfası da hep Necip Fazıl ı okumuş.
nn Benim kalemim ve mürekkebim buraya kadar.
nn KAVURUCU YAZ SICAKLARI BAŞLADI. SOKAK HAYVANLARI VE KUŞLAR İÇİN LÜTFEN KAPINIZIN ÖNÜNE BİR KAP SU KOYUNUZ.
nn
n