İzmir, bugün 41.4 dereceyle 1938'den bu yana en sıcak gününü yaşadı! Vatandaşlar kavurucu sıcaktan bunalırken, sosyal medyada da bu olağanüstü durumla ilgili paylaşımlar yoğunlaştı.

Izmirsicaklik

İzmir'de Sıcaklık Rekoru Kırıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) verilerine göre, İzmir'de bugün ölçülen 41.4 derecelik sıcaklık, 1938'den bu yana en yüksek değer olarak kayıtlara geçti. Bu olağanüstü durum, İzmir'de yaşayan vatandaşları da oldukça etkiledi.

Vatandaşlar Kavurucu Sıcaktan Bunalıyor

Sıcaklığın 40 dereceyi aşmasıyla birlikte İzmir'de adeta bir sauna havası yaşanmaya başladı. Sokaklarda ve evlerde serinlemek için gölge arayan vatandaşlar, bu duruma sosyal medyada da tepkilerini dile getirdi.

Sosyal Medyada Sıcaklık Gündemde

Twitter'da "#İzmir" ve "#Sıcaklık" hashtag'leri ile yapılan paylaşımlarda vatandaşlar, evlerinde ve iş yerlerinde yaşadıkları zorlukları dile getirdi. Kimi vatandaşlar serinlemek için denize girerken, kimileri de klimalarını sonuna kadar çalıştırdı.

Adana Sicaklik

Adana ikinci Oldu

Yapılan Ölçümler'de Akdeniz Bölgesinin en Sıcak ili Adana Oldu Ölçümler'de 40.6  iken Hissedilen değer: 44,1 oldu.

Uzmanlardan Tavsiyeler

Uzmanlar, bu kadar yüksek sıcaklıklarda bol su içilmesi, serin ortamlarda bulunulması ve güneş ışınlarından korunulması gerektiğini vurguluyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan kişilerin bu sıcaklıklardan daha fazla etkilenebileceği ve ekstra dikkatli olması gerektiği de belirtiliyor.

Sıcak Hava Dalgası Ne Zaman Bitecek?

MGM'nin tahminlerine göre, İzmir'de önümüzdeki günlerde de sıcak havalar devam edecek. Sıcaklığın 40 derece civarında seyredeceği tahmin edilirken, vatandaşların bu duruma karşı tedbirli olması ve gerekli önlemleri alması tavsiye ediliyor.