BYD, Guangzhou Otomobil Fuarı'nda Sea Lion serisinin öncü modeli olan Sea Lion 07'yi duyurarak büyük bir çıkış yaptı.

Sea Lion 07, coupe tarzında alçak ve sportif bir görünüme sahip orta boy bir SUV. BYD'nin Okyanus Estetiği tasarım dilini yansıtıyor ve otomobil üreticisinin Global Tasarım Direktörü Wolfgang Josef Egger'in ekibi tarafından geliştirilen e-Platform 3.0'ı temel alıyor.

BYD Sea Lion 07, Tesla Model Y ile rekabet edecek boyutta bir SUV. 4.830 mm uzunluğunda, 1.925 mm genişliğinde, 1.620 mm yüksekliğinde ve 2.930 mm dingil mesafesine sahip.

Sea Lion 07, hem arkadan çekişli hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlarla sunulacak. DiSus-C akıllı sönümleme kontrol sistemi ve BYD'nin iTAC teknolojisiyle donatılacak.

Ancak, BYD henüz Sea Lion 07'nin akü boyutları veya güç aktarım sistemi özelliklerini açıklamadı. Şirket, tüm Sea Lion SUV'larının Sea Lion model serisi altında, sedanların ise Seal serisi altında yer alacağını duyurdu.

BYD, modellerini tarihi Çin hükümdar hanedanlarından alan Dynasty serisi altında etiketliyor. Denizlerin ve gemilerin isimlerini taşıyan Ocean serisi ise deniz canlılarından ilham alıyor (Yunus, Fok, Deniz Aslanı).

Cupra Formentor Makyajlandı: Daha Şık ve Modern! Cupra Formentor Makyajlandı: Daha Şık ve Modern!

BYD Sea Lion 07'nin fiyatının 200.000 CNY ile 260.000 CNY arasında olması bekleniyor. Bu, Tesla Model Y'nin en üst fiyat noktasından biraz daha düşük bir konumda bulunuyor.

Editör: Ismail Usta