Şehadete yolculuk herkese nasip olmayan  bir yolculuktur. Ama bu yolculuk sıradan ve bildik kolay bir yolculuk değildir. Nice vatan evlatları ,nice ana kuzuları bu sıkıntılı coğrafyada vatan ve bayrak uğurunda  canlarından vazgeçerek kutlu bir yolculuğa çıkmıştır. Onların sayesinde bu vatanda özgür ve bağımsız yaşamaya devam güçlü devlet olmaya devam ediyoruz. Onların sayesinde bu coğrafyada devlet olmaya devam edeceğiz. Cennetin kalbine uğurladığımız her şehidimize çok şey borçluyuz.  

        Acaba şehit haberleri biter mi? Er ya da geç şehit haberleri bitsin istiyoruz ama bir türlü bitmiyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden, 20 Kasım 2023 tarihli duyurusu;” Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 20 Kasım 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temas sonucunda kahraman silah arkadaşımız P.Ütğm. Abdullah Köse şehit olmuştur. İlk belirlemelere göre 10 terörist, temasta etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.”

    Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” Şehit yakını kimliğimle kalbime ok gibi saplanan sayısını unuttuğum şehit haberlerinde birisiyle yine sarsıldık, yine kahrolduk. Bu vatanın pırıl pırıl gençleri bütün hayallerini yarım bırakarak şehadete koşmaya devam ediyor. Biliyoruz bu şehidimizde son şehidimiz olmayacak. Bir anne yüreği ,bir eş yüreği daha ,çok tarifsiz bir şehit  acısıyla yanıp tutuşurken üç aylık bir bebek babasının kokusuna hasret büyümeye devam edecek. Biz farkında olmasak bile yüreklerindeki acı onlarla hep yaşayacak.

       Irak'ın kuzeyindeki Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Abdullah Köse Şırnak'ta 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'ya getirildi. Ankaralı  Şehit Piyade Üsteğmen Abdullah Köse evli ve bir çocuk (3 aylık bir kız bebek) babasıydı. Şehit ateşinin düştüğü yer yine yangın yeriydi. Şehidin annesi Necla ve babası Necati ile eşi Büşra Köse, cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. 21 Kasım 2023’de Şehit Piyade Üsteğmen Abdullah Köse ailesinin isteği üzerine Ankara’da  evinin karşısındaki Bağlum mezarlığında dualarla gözyaşları arasında cennete uğurlandı. Acaba bu şehit acısının ne kadar farkındayız. Eğer empati yapamıyorsak kanımız kurusun. Bizim için seve seve canını feda eden kahraman şehidimiz Piyade Üsteğmen Abdullah Köse’ye , tüm şehitlerimize  ve gazilerimize çok şey borçluyuz bunu unutmayalım, bu kahraman şehidimizi de  unutturmayalım.

     Cennetin kalbine güle güle şehit üsteğmenim. Güle güle cennet kokulu kahraman şehidimiz Piyade Üsteğmen Abdullah Köse .Ruhun şad ,mekanın cennet olsun. Allah tüm yakınlarına sabır versin. Milletçe başımız sağ olsun. Yüce Türk Milletine Allah sabır ,güç  kuvvet versin. Ne mutlu Türküm diyene.

           AYHAN HAMLI SAMSUN