Gündem günlerdir bütün medya kanallarında bir banka müdiresi ile ünlü bazı futbolcuların ,iş insanlarının ve yakınlarının  daha çok para kazanmak ,servetlerine kat kat servet  katmak için girdikleri yasal olamayan  yolda yaşadıkları iddia olunan para götürmeleri tartışıyor. Kayıtdışı  fon toplama iddiası ile kamuoyu o kadar meşgul ki sanki Türkiye’nin en önemli sorunu buymuş gibi 7’den 70’e herkes bu konuya yoğunlaşmış. Halbuki o kadar çok önceliklerimiz var ki, kimse onları gündeme getirmek bile istemiyor.

       Yaşadığımız  coğrafya o kadar çok sıkıntılı bir coğrafya ki bir an bile olsun dalgınlığa gelmiyor. İçimizdeki ve dışımızda ki düşmanlar hemen harekete geçiyor. Öyle ki ülkemize ve  milletimize zarar vermek suretiyle kirli emellerini gerçekleştirmenin peşinden hiç ayrılmıyorlar. Onlara fırsat vermemek ,onların kirli emellerine ulaşmamalarını imkansız hale getirmek için birileri var ki  hep nöbetteler. İşte onlar hepimizin kahramanı hepimizin göz bebeği asker ve polislerimizdir. Biz şehit yakınları çok iyi  biliyoruz ki birileri bu ülke, bu millet ,bu bayrak ve tüm kutsal değerlerimiz için gerektiğinde canlarından ve hayallerinden vazgeçiyor. Bu yüzden şehitler tepesi boş değil. Hiç kimse boşuna şehit düşmüyor. Hiç kimse vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbeti içmekten korkmuyor. Bütün bunlar olurken, bütün bunlar yaşanırken acaba kaçımız bizim için şehadete  koşanların, kimler olduğunu hangi hayallerini yarım bıraktıklarını annelerinin yüreğine nasıl bir acı bıraktığını biliyor muyuz? Buna hiç kafa yoruyor muyuz? Bu tarifsiz acıya yoğunlaşıp hiç empati yapıyor muyuz? Gündemin fon vurgunu iddiası ile meşgul olduğu  bir zamanda bizim çocuğumuz, bizim kardeşimiz, bizim eşimiz ,bizim babamız şehit düşseydi ,ateşin düştüğü yerde ne halde olur neler hissederdik diye 5- 10 dakikamızı empati yapmaya ayırıyor muyuz? Çoğumuzun evinde televizyon, yine çoğumuzun elinde interneti olan akıllı telefonlar var .Acaba kaçımız  o duyurudan haberdar olduk? Milli Savunma Bakanlığımızın 27.11.2023 tarihli duyurusu aşağıdaki  şekilde kamuoyu ile paylaşılmıştır:

           ”27 Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde Üç Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu

Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde Üç Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P.Asb. Üçvş. Necdet Çalış, P.Söz.Er Emrah Gündüz ve P.Söz.Er Fevzi Kızıltaş şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmişlerdir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz.”

    Kamuoyunun birinci sıra gündeminde şehitlerimiz olması gerekirken maalesef birinci sırada günlerdir  bir banka müdiresi ile ünlü bazı futbolcuların ve yakınlarının  daha çok para kazanmak ,servetlerine kat kat servet  katmak için girdikleri yol tüm medya kanallarını , ünlü köşe yazarlarını meşgul ediyor. Niye şehitlerimiz gündemde tutulmuyor, niye şehitlerimiz sessizce yüreklerimize gömüldükleriyle kalıyor. Sizce de biraz empati yapmamız gerekmiyor mu?

     26 Kasım 2023’de şehit olan kahramanımız 29 yaşındaki  Adanalı Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ,27 Kasım 2023’de Adana ili Ceyhan ilçesi Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Toktamış mezarlığında dualarla cennete uğurlanmıştır. 26 Kasım 2023’de şehit olan ikinci kahramanımız  P.Söz.Er Emrah Gündüz 27 Kasım 2023’de Erzincan ili Refahiye ilçesi Şahaloğlu köyü Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Şahaloğlu köyü mezarlığında cennete uğurlanmıştır. 26 Kasım 2023’de şehit olan üçüncü  kahramanımız  Şanlıurfalı P.Söz.Er Fevzi Kızıltaş ise 27 Kasım 2023’de Şanlıurfa Merkez Osmanbey Şehitlik  Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  Yeni Asri Mezarlığında dualarla cennete uğurlanmıştır. Ateş yine düştüğü yeri yaktı. Şehit ateşinin düştüğü ocaklardaki yangının hiç sönmediğinin farkında mıyız? Birilerinin şehit ateşi ile sınavı devam ederken ,birilerinin milyon dolarlarına daha çok dolar katmak için saptığı yasal olmayan yol gündemi meşgul ederken şehitlerimizin yarım kalan hayallerinin ne kadar farkındayız?

    Biz şehit yakınları ise hep ateşin düştüğü yerde nöbetteyiz .Şehitlerimize Allah’tan rahmet asil milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Güle güle cennet kokulu kahraman şehitlerimiz; P.Asb. Üçvş. Necdet Çalış, P.Söz.Er Emrah Gündüz ve P.Söz.Er Fevzi Kızıltaş. Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun.

          AYHAN HAMLI SAMSUN