Çiroz, asılı bir nesneyi yükseltmek veya alçaltmak için bir etriyedir. Nesnenin içinden geçtiği bir deliği olan metal bir braket ve dönmesini önlemek için deliğe uyan metal bir pimden oluşur. Etriye, nesneyi yükseltmek veya alçaltmak için kullanılabilen bir demir çubuklara bağlıdır. Çiroz kullanım alanları gündeme geldiği zaman yapı sektörü en çok ilgi gören bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle betonarme yapılar gündeme geldiği zaman çirozlar vazgeçilmez bir ekipmandır. Kolon ile perdelerde kullanılan bu ekipman; donatıların bağlanmasında etkilidir. Özellikle farklı donatıların birbirleriyle donatılması konusunda etkili bir çalışma ortaya koyan çiroz; S şeklindedir. Eritre olarak da sınıflandırılan çiroz; es demiri olarak da isimlendirilmektedir. Hatta bazı bölgelerde bu parçaya kapı kilidi de denilmektedir. Özetle çiroz geniş kapsamlı bir kullanım alanına sahiptir.

Çiroz, iskele gibi inşaat projeleri için malzemeyi zemin seviyesinden yukarı kaldırmak için kullanılabilir. Ağırlık kapasitesine ve kaldırma noktaları arasındaki istenen mesafeye bağlı olarak çeşitli inşaat çiroz tipleri mevcuttur. İnşaatlar açısından kritik bir öneme sahip olan çiroz; aşağıda sıraladığımız alanlarda kullanılmaktadır;

·       İnşaat sektöründe;

Spotify Ücretsiz Planında Yeni Kısıtlama: Şarkı Sözleri Artık Premium'a Özel! Spotify Ücretsiz Planında Yeni Kısıtlama: Şarkı Sözleri Artık Premium'a Özel!

·       Donatıların kenetlenmesinde

·       Düşey donatıların uyumlu çalışmasında

·       Kesme kuvvetine karşı direnç göstermede

Çiroz Kullanım Alanları Nelerdir?

Çiroz; bir binanın inşasını desteklemek için kullanılır. Genellikle çelik veya demirden yapılırlar ve farklı boyut ve şekillerde bulunurlar. Konut, endüstriyel, ticari ve tarımsal olmak üzere birçok farklı inşaat türünde kullanılabilirler. Yapı sektörü açısından kritik bir öneme sahip olan çiroz geniş kapsamlı bir alanda kullanılmaktadır. Özellikle deprem sırasında meydana genel yatak kuvvetlere karşı direnç ortaya koyma kabiliyetine sahip olan çiroz; yapı sektörü açısından kritik bir öneme sahiptir. Bu durumun doğal sonucu olarak çiroz kullanım alanları gündeme geldiği zaman karşımıza birbirinden farklı alternatif seçenekler çıkmaktadır.

Yeni tasarım özelliğine sahip olan çiroz demirleri genellikle çelikten yapılır ve farklı boyutlarda mevcuttur. Taşıma veya depolama sırasında yükü desteklemek ve sabitlemek için kullanılırlar. İnşaat çirozlar, ağır yükleri zorlanmadan kolayca desteklenmesini sağlayan bir kancaya sahiptir. Çirozlar; inşaat, imalat, tarım gibi çeşitli sektörlerde ve hatta vinç ve diğer araçlar gibi ağır ekipmana ihtiyaç duyduğunuz sektörlerde kullanılabilir. Dolayısıyla günümüz koşullarında çirozlara olan ilgi günden güne artış göstermektedir. Elbette ki bu tarz bir malzemeyi temin ederken detaylı bir araştırma sürecini yakından takip ediyor olmak gerekmektedir.

Çiroz Ne İşe Yarar?

Çiroz demirleri, ne için kullanmak istediğinize bağlı olarak farklı tipte kancalarla gelir. Çiroz inşaat işçileri için önemli bir araçtır. İskele kurmalarına ve serbestçe hareket etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Çirozlar, yüksek kaliteli malzemeden yapılmıştır. Sağlam ve dayanıklıdırlar. Dolayısıyla yeni nesil çözümler ortaya koyabilen çirozlar yapı sektörü açısından oldukça kritik bir öneme sahiptir.

Günümüz koşullarında demirleri farklı boyutlarda gelir. Böylece ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz. Kurulumları da çok kolaydır, bundan dolayı seri bir şekilde uygulanmak mümkün olmaktadır. Tam da bu noktada betonarme yapılar söz konusu olduğu zaman karşımıza çiroz gibi son derece kritik yapılar çıkar. Bu tarz ekipmanlar üst düzeyde bir performans ortaya koymak konusunda etkilidir. Böylece yapı sektörünün çok daha güçlü bir şekilde gelişim göstermesi mümkün olacaktır.

Çiroz kullanım alanları söz konusu olduğu zaman farklı alternatif seçeneklerin varlığından rahatlıkla söz edebiliriz. Bu aşamada çiroz parçalardan istenilen etkinin elde edilmesi için mutlaka detaylı bir araştırma sürecini yakından takip ediyor olmanız gerekir. Bu sayede yapı sektörü açısından oldukça kritik bir öneme sahip olan çiroz gibi malzemeleri avantajlı bir şekilde temin edebilirsiniz.

https://www.eraymetal.com.tr/tr/urunler/sac-pano

Editör: Vadi Sağdıç