Askere Gidecek Olanlar Altın Değerinde Bilgi! Askere Gidecek Olanlar Altın Değerinde Bilgi!

Güney Kore'deki bir şirket, ülkenin düşük doğum oranlarıyla mücadele etmeye yönelik çabalara destek olmak için çocuk sahibi olan çalışanlarına büyük ödüller sunuyor.

Çocuk

Booyoung Group'un Teşvikleri

Seul merkezli inşaat firması Booyoung Group, çalışanlarına her bir çocuk sahibi olduklarında 100 milyon Kore wonu yani 75 bin dolar ödeme sözü verdi. Bu büyük teşvik, şirketin ülkenin düşen doğum oranlarını artırmaya yönelik bir çaba olarak dikkat çekiyor.

Ödüllerin Detayları

Şirketin düzenlediği basın toplantısında, 2021'den bu yana toplamda 70 bebek sahibi olan çalışanlara toplamda 7 milyar Kore wonu yani 5,25 milyon dolar nakit ödeme yapılacağı açıklandı. Üç veya daha fazla çocuğu olan çalışanlar ise hükümetin inşaat için arazi sağlaması durumunda 300 milyon Kore wonu yani 225 bin dolar nakit veya kiralık konut alma seçeneği arasında tercih yapabilecekler.

Düşük Doğum Oranlarına Karşı Mücadele

Güney Kore'nin resmi verilerine göre, ülke şu anda dünyanın en düşük doğum oranlarına sahip. Uzmanlar, bu oranın 2025 yılına kadar daha da düşmesinin beklendiğini belirtiyorlar. Booyoung Group'un bu teşvikleriyle, doğumları artırmaya ve ülkenin geleceğiyle ilgili endişeleri hafifletmeye katkıda bulunması umuluyor.

Sonuç Olarak, Booyoung Group'un bu cömert teşvikleri, Güney Kore'nin doğum oranlarını artırmak ve nüfusun sürdürülebilirliğini sağlamak adına önemli bir adım olarak görülüyor. Bu tür teşviklerin, ülkenin demografik zorluklarını aşmasına yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Editör: Arda KERSU