Emekliler için nefes aldıracak yeni bir son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanı kararıyla emekliye ek ödeme yapılacak. 15.000 TL'lik ek ödeme Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından finanse edilecek. Emekliler başvuru yaparak nakit destek ödemesi alma şansına sahip olacak. Maaş zammını az bulan, geçim sıkıntısı yaşayan SSK Bağ Kur memur emeklisi fark etmeden tüm emekliler başvuru yapabilecek.

15.000 TL'LİK EK ÖDEME EMEKLİYİ BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile alınan yeni karar doğrultusunda Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından emeklilere ek ödeme fırsatı sunulacak. 15.000 TL'lik ek ödeme, 4A 4B 4C ayrımı olmadan tüm emeklilere sağlanacak. Emekli maaşı alanlar başvuru yapmaları şartıyla ek ödeme fırsatını değerlendirebilecek. Hükümet emekliye ekonomik anlamda rahatlatmak için yeni karar alırken aynı zamanda az kalan maaş zamlarını da telafi etmeyi amaçlıyor.

ZİRAAT BANKASI VE VAKIFBANK'TAN EK ÖDEME BAŞVURUSU

Ancak alınan yeni ek ödeme kararı sadece Ziraat Bankası ve Vakıfbank müşterisi olan emekliler için geçerli. 15.000 TL faizsiz nakit avans olarak yapılacak olan ek ödemeden yararlanmak için emeklilerin başvuru işlemlerini doğrudan mobil uygulamalar üzerinden yapmaları gerekiyor. Yapılan başvurular anında sonuçlanıyor ve ek ödeme doğrudan emeklinin IBAN numarasına tanımlanıyor. Emekliler şubelere bile gitmeden ATM'den ek ödeme alma şansına sahip oluyor.

Yeni müşteri olacak emekliler için de geçerli olan kampanyada son başvuru tarihi 31 Temmuz 2024. Bu tarihe kadar 4A 4B 4C emeklisi ayrım olmadan başvuru işlemlerini yaparak ek ödeme fırsatını değerlendirebilir.