Ünlü sanatçı Bülent Ersoy, hakkında açılan uçak kemeri davasıyla için Antalya'ya gitti. Türk Hava Yolları'na ait 3 Ocak 2015 tarihinde saat 21.55′te Antalya - İstanbul seferini yapan uçakta emniyet kemerini bağlamamakta ısrar eden sanatçıdan, uçuşu 40 dakika geciktirdiği iddiasıyla bazı yolcular şikayetçi oldu. Diva'ya 'huzur ve sükunu' bozma suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasına sağlık sorunları sebebiyle katılamayan Ersoy, bugünkü duruşmaya katıldı ve ifade verdi. Bülent Ersoy, görevlilere 2 kez trafik kazası geçirdiğini ve bu yüzden kemer takamadığını söylemesine rağmen bunun kabul edilmediğini belirtti.

Ersoy konuya ilişkin, 'Hatta bu durumun aleyhime olmaması için benden kaynaklanan gecikme nedeniyle özür de diledim. Uçağın gecikmesiyle huzur ve sükunun bozulacağına da inanmıyorum. Beni şikayet eden yolculardan biri 'Hasta babama 1 saat geciktim, 3 gün sonra babam öldü' demiş. Sanki ben canını almışım gibi. Polisi ben çağırdım, şikayetçiyken sanık durumuna düştüm. Suçlamaları kabul etmiyorum' açıklamasında bulundu.