ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan bir duyuruya göre, Amerikan dijital para birimi varlık yönetimi şirketi Grayscale'nin Ethereum fiyatına bağlı borsa yatırım fonlarını (ETF) listeleme başvurusu yakın zamanda geri çekildi.

Konuyla ilgili yorum yapan Grayscale CEO'su, bugün piyasada halihazırda mevcut olan birçok vadeli işlem ürünü olduğu için bunu yaptıklarını belirtti. Bu haberler ve hakim olan düşüş trendi, Ethereum'un önümüzdeki günlerde izleyeceği yol hakkında şüphe ve belirsizlik yaratıyor.

Grayscale, Ethereum ETH'den çekilme bildirimi 7 Mayıs'ta yapıldı ve analistlerin ani değişimi anlamakta güçlük çekmesine neden oldu. Ethereum, 8 Mayıs 2024'te 3217 dolardan 2936 dolara düşerek yüzde 8'lik bir fiyat düşüşü gösterdi.

SEC’in diğer şirketlerle ilgigi kararının açıklanacağı tarih 24 Mayıs'a yaklaşılırken, olası Ethereum ETF lansmanı sabırsızlıkla bekleniyor. Ancak piyasa analistleri, SEC'in onayı konusunda pek de iyimser değil.

Kripto analist olan Nate Geraci geçen ay, SEC'in, ETH ETF'yi onaylamama ihtimali üzerinde durdu. SEC, Grayscale'nin Ethereum ETF başvurusunu reddederse şirketlerin yeniden yasal işlem başlatabileceklerini öngördü. Bloomberg'in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas da onay ihtimali konusunda iyimser değil. Ancak, Grayscale’nin geri çekilmesinin olumlu bir işaret olduğunu ve şirketin SEC'e tekrar dava açmayacağını düşünüyor.

Grayscale tarafından Ethereum ETF teklifinin geri çekilmesi, kripto yatırım firmalarının karşı karşıya olduğu, devam eden düzenleme zorluklarını yansıtıyor. Bu haberler sonrasında yatırımcılar ETH alternatifi coinlere yöneliyor. Bu noktada, 3 yeni coin projesi dikkat çekiyor. Bu yazıda, bu projelerin detayları yer alıyor.

Sealana (SEAL) –  Kripto Piyasasının Haber Takipçisi Yeni Meme Karakteri

Sealana token satın almak, Solana üzerinde yer alan, bu yılın bir başka ilginç meme coinine sahip olmak demek oluyor. Projenin maskotu, fast food seven yatırımcıları yansıtan, şişman gri bir deniz aslanı şeklinde tasarlandı. Televizyon izlemek ve kripto para piyasasına ilişkin haberleri takip etme konusunda takıntılı bir tutum sergiliyor.

Sealana, yüksek performanslı bir blok zinciri olan Solana ağında çalışan bir token. Bu nedenle, işlemleri hızlı bir şekilde, uygun ücretlerle gerçekleştirebilecek potansiyele sahip. Bu durum, coinin yatırımcılar için kolayca erişilebilir olmasını sağlayabilir.

Sealana tokeninin kuruluş amacının eğlence amaçlı olduğu görülüyor. Çünkü coinin geliştiricisi, coinin resmi sitesinde fayda temelli amaca dair açıklamalarda bulunmuyor. Farklı ön satış uygulamasıyla da dikkat çekiyor. 1 SOL token karşılığında 6900 SEAL tokeni satın alınabiliyor.

2024'ün aynı zamanda bir sonraki ABD başkanlık seçimlerinin yılı olması nedeniyle Sealana, seçimlere atıfta bulunarak şaka yollu bir şekilde X'teki pazarlamasını sürdürüyor. Siyasi bir kampanyayı kendine uyarlıyor.  Manifestosuyla meme coinlerini nasıl yeniden harika hale getirebileceğini açıklıyor: "Kurbağa yok, daha az şapka, çok balina, sıfır halı çekme ve daha fazla SEAL."

Dogeverse (DOGEVERSE) – Ön Satıştan Faydalanmak İsteyenler İçin Son Şans

Dogeverse token satın almak, ön satış fiyatlarından faydalanmak isteyen yatırımcılara son bir şans sunuyor. Projenin, 13 milyon doları geçen ön satışını çok yakında sonlandıracağı ve borsa listelenmeleri için hazırlanacağı söyleniyor.

Ön satışın 0,00031 dolarlık nihai indirimli fiyatı, projenin uygun fiyatlı olduğunu gösteriyor. Bu düşük oran, son aşamalarında daha fazla yatırımcının ilgisini çekebilir. DOGEVERSE, çoklu zincir yetenekleriyle meme coin dünyasında devrim yaratmaya hazır ve kripto para piyasasının ön saflarında yer alıyor. Cazibesi, zincirden zincire geçiş teknolojilerinin kolaylaştırmasında yatıyor.

DOGEVERSE, tek bir blok zincirinin sınırlamalarını aşarak benzersiz hız ve rahatlık sunuyor. Proje ayrıca, kullanıcılara zincirler arasında gezinme olanağı sağlıyor. Bu stratejik hamle yalnızca kullanıcı deneyimini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda DOGEVERSE'in potansiyel kullanıcı tabanını da katlanarak genişletiyor.

Dahası, Bitcoin Halving'in sona ermesiyle meme coinler büyümeye hazırlanıyor ve bu da DOGEVERSE'nin gelişini zamanında ve stratejik kılıyor. DOGE, DEGEN ve BRETT gibi çeşitli zincirlerdeki en iyi performans gösteren meme coinlerin özelliklerini entegre ederek, hızla gelişen bir pazar ortamında rekabet gücünü korumaya çalışıyor.

TURİZM YOLUNDA ÇALIŞMALAR TAM GAZ TURİZM YOLUNDA ÇALIŞMALAR TAM GAZ

99Bitcoins (99BTC) – Eğitimin Önemini Vurgulayan Proje

99Bitcoins token satın alma işlemi ile kripto konusunda eğiten, aynı zamanda ödül sunan bir projenin ön satışına katılmanızı sağlıyor. Proje, ön satışın sonunda 11 milyon dolarlık hard cap hedefliyor.

Toplamda 99 milyar token arzı var ve bunların 14,85 milyarı ön satış için ayrılmış durumda. Token sahipleri, benzer düşüncelere sahip yatırımcılarla etkileşime girebilecekleri ve bilgilerini artırabilecekleri VIP gruplarına erişebilir. Ayrıca uzmanlardan gelen alım satım sinyallerine de erişebilirler. Böylece, piyasanın bir adım önde olma fırsatı elde edilebilir.

Projenin en büyük avantajlarından biri, temel ve gelişmiş kripto-öğrenme modüllerinden oluşan bir müfredata erişim sağlaması. Üye olarak her kursa girip testleri geçtiğinizde kripto tokenlerle ödüllendirilirsiniz. Pasif gelir arayan yatırımcılar, akıllı sözleşmede tokenleri stake etmeye başlayabilirler.

 

Editör: Ozge Ozkan