MÜNAZARA VE KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA BAŞARILI OLANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen yarışma ve ödül törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol mensupları, öğretmenler, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma gerçekleştiren Başkan Güler öğrencilere başarılar diledi. Başkan Güler sözlerinde şu ifadelere yer verdi:

“Ordu’muzun 2 güzide lisesi bugün burada çok güzel bir münazara yarışması yapıyor. İnşallah münazara kültürünü halkımızda da benimseriz. Bu bizim hayatımızda yaygınlaşsın, hayatımızın vazgeçilmez unsuru olsun. Burada seçilen konu da çok güzel. Öğretmenlerimiz, jüri üyelerimizin katkılarıyla çok güzel bir sonuç çıkacak diye ümit ediyorum. Sizlerden yeni bakanlar, milletvekilleri, devlet başkanları çıkabilir. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”

FİNALİSTLER KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

Final münazara yarışmasında ilimiz sosyal, ekonomik, kültürel, teknolojik ve doğal kaynakları baz alındığında kendine yetebilen potansiyele sahip bir şehirdir temalı konu ile Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilimiz sosyal, ekonomik, kültürel, teknolojik ve doğal kaynakları baz alındığında kendine yetebilen potansiyele sahip bir şehir değildir temalı konuyla da Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi mücadele etti.

MÜNAZARA’NIN BİRİNCİSİ ÜNYE MEHMET REFİK GÜVEN ANADOLU LİSESİ OLDU

Yarışma sonucunda fikirlerini en iyi sunarak jürilerden en fazla puanı toplayan Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi öğrencileri birinci olurken, Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, yarı final müsabakalarında kaybedenler arasında diğer takıma göre daha yüksek puan alan Akkuş Salman Çok Programlı Anadolu Lisesi ise üçüncü ilan edildi.

Düzenlenen tören ile derece elde eden okullara Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ödüllerini verdi.

Muharrem Orucu Nedir ve Ne Zaman Tutulur? 2024 Muharrem Ayı Takvimi ve Oruç Süresi? Muharrem Orucu Nedir ve Ne Zaman Tutulur? 2024 Muharrem Ayı Takvimi ve Oruç Süresi?

KOMPOZİSYONDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Öte yandan “Hayalimdeki Ordu Kompozisyon Yarışması’nda ise Aleyna Irmak Avcı birincilik, Talha Arada Anar ikincilik, Elif Turda ise üçüncülük elde etti. 4. 5. ve 6. olan yarışmacılarla birlikte derece elde eden öğrencilere ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahri Zaimoğlu tarafından ödülleri verildi.