Fırında Kabak Mücver: Sağlıklı ve Pratik Tarif
Mücver hem lezzetli hem de sağlıklı bir ara sıcak. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu tarif, artık yağda kızartmak zorunda kalmadan fırında da yapılabiliyor. Biz de en nefis fırın kabak mücveri tarifini sizin için derledik.
Mücverin Tarihçesi
Mücver aslında bir pişirme tekniği. Osmanlı’da patlıcan, kadayıf, yumurta, kıyma, ciğer ve taze fasulye mücveri yapılırken, kabak daha sonra başrolü aldı. Eskiden kullanılan tavalara da “mücver tavası” denirdi. Zamanla tekniğin adı yemeğe dönüştü.
Fırında Kabak Mücver İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 3 dal taze soğan
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 dilim beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- Tuz ve karabiber
Fırında Kabak Mücver Nasıl Yapılır?
Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince doğrayın. Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Yumurtaları, zeytinyağını, tuz ve karabiberi karıştırıp peynirle harmanlayın. Yeşillikleri ve kabakları ekledikten sonra un ve kabartma tozunu ilave edin. Karışımı yağlı kâğıt serili fırın tepsisine kaşıkla yerleştirip yuvarlak şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.




