Fındıkta rekolte tartışması başladı Fındıkta rekolte tartışması başladı

Fındığı: Giresun, fındığın anavatanı olarak bilinmektedir. Dünyanın en kaliteli fındığı Giresun'da yetiştirilmektedir.
Yemekleri: Giresun mutfağı, Karadeniz mutfağının özelliklerini taşımaktadır. Karalahana çorbası, hamsili pilav, pazı dolması, karalahana sarması, fındıklı kadayıf, Giresun pastası gibi yöresel yemekleri ile ünlüdür.
Yaylaları: Giresun, yaylaları ile de meşhurdur. Torul Yaylası, Bektaş Yaylası, Aksu Yaylası, Kümbet Yaylası gibi yaylaları, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.
Tarihi ve doğal güzellikleri: Giresun Kalesi, Giresun Adası, Kulakkaya Yaylası, Tirebolu Kalesi, Kümbet Şelalesi gibi tarihi ve doğal güzellikleri ile de öne çıkmaktadır.
Giresun'un en meşhur tatlısı ise fındık ezmeli sütlü kadayıftır. Bu tatlı, Giresun'da her yerde bulunabilir.

Giresun'a yapacağınız bir seyahatte, bu meşhur şeyleri mutlaka görmenizi ve tatmanızı tavsiye ederiz.

Editör: çağlar Sağdıç