Son dönemin en kıvrak, en iddialı şarkısı 'Tövbe Tövbe' ile müzik listelerinde boy gösteren Elif Kaya, HaberHayat okuyucularına çok özel açıklamalar yaptı. Karadenizli olan güzel sanatçı, dillerden düşmeyen şarkısını, projelerini ve hayallerini anlattı. İşte Elif Kaya ve 'Tövbe Tövbe'…

RÖPORTAJI HABERHAYAT DERGİSİ'NDEN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
HABERHAYAT: Sizi tanıyabilir miyiz?
ELİF KAYA:
Fatsalıyım. Bir Karadeniz kızıyım. Doğası, insanı ve güzellikleri ile dolu, böylesi değerli topraklarda doğduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Kimsenin ne düşündüğünü önemsemeden istediğim gibi yaşamayı seviyorum. Çoğu zaman ortamda yerinde duramayan, çok konuşan gülen ve güldüren biriyim. Kolay pes etmem. İsteklerimin ve hayallerimin peşinden giderim.


HABERHAYAT: Müzikal yolculuğunuz nasıl başladı?
ELİF KAYA:
Çocukluğumdan beri okulda, ayna karşısında şarkı söylerdim. Bir gün melodilerin içimden geçtiğini fark ettim. Ve sözlere dökmeye başladım. İlk bestemi 15 yaşımda yaptım. Hep hayalini kurduğum bu yola Mustafa Sandal ile yaptığım Var Mısın, Yok Musun isimli şarkı ile adım attım. Daha sonra Selim Çaldıran'ın desteği ve inancı ile albüm yapabilme imkanı buldum.

HABERHAYAT: Söz yazarken nelerden ilham alıyorsunuz?
ELİF KAYA:
Yıllardır çok başka sektörlerde çalışıp aileme katkıda bulundum. Hayallerim hiç değişmedi. Bu sürecin içi ilhamlarla ve birbirine çok benzeyen aşklar ve hikayelerle dolu. Bir çocuk gibi duyduğum, gördüğüm her şeyi gitarı, kağıdı ve kalemi elime aldığımda, melodilerin altını üstüne getirip farklı bir yaşam buluyorum. Yaşanmışlıklar, gökyüzü, kokular ve mumlar. Geçmiş hayatlardan çok etkilenirim. Frida Kahlo, Bob Marley, Şems özellikle etkilendiklerim arasında.

HABERHAYAT: 'Karanlık Dünyam' albümünüzde farklı imajınız ve sarı siyah saçlarınız ile çok dikkat çekmiştiniz. İmajınız hakkında neler söylemek istersiniz?
ELİF KAYA:
'Karanlık Dünyam' müzik sektöründeki ilk albümüm. Özellikle nostalji severlerin Karanlık Dünyam'ı bağırlarına tekrar bastıklarını gördüm. Güzel geri dönüşler aldığım, keyifli bir çalışmaydı. İmaj çalışmamız, farkındalık ve hatırlanmak için o dönem çok işimize yaradı. Bizi bu düşünceye iten ise dünyanın acımasız hissizliğe bürünmesi. Çok iyi şarkı söylemek yetmeyebiliyor. Hatırlanmak için bazen akıllarda bir renk olmak gerekebiliyor. Yolculuk böyle başladı. Ama ben dinleyicilerin yüreğinde yer etmek ve öyle hatırlanmak için yazmaya ve söylemeye devam edeceğim.



HABERHAYAT: 'Bir Bilebilsen' ile müzikseverlerden büyük beğeni topladınız. Böyle büyük bir ilgi bekliyor muydunuz?
ELİF KAYA:
Kıymetli Ahmet Selçuk İlkan' ın 35.sanat yılını temsilen yapılan İmza albümünde seslendirdiğim bir şarkı. Bir Bilebilsen şarkısını ben seçtim. Şarkıyı yıllar önce rahmetli Müslüm Gürses'in sesinden dinlemiştim. Stüdyo döneminde defalarca ağlayarak dinledim. Çok hisli ve yürekten bir şarkı. Yorumumla da bunu dinleyenlere geçirdiğimi düşünüyorum. Video klipimiz 25 milyon tıklanmayı aştı. Bence hiçbir başarı tesadüf değil. Bende bu projenin yeri hep ayrı olacaktır. Dinleyen, seven ve yüreklerinde yer açan tüm dinleyicilere sizlerin aracılığı ile çok teşekkür ederim.

HABERHAYAT: 'Bir Bilebilsen'in remix versiyonunu da yaptınız. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?
ELİF KAYA:
'Bir Bilebilsen' arabesk ve duygu yoğunluğu olan bir şarkı. Biz bu şarkıyı Selim Çaldıran'ın usta aranjörlüğü ile daha modernize ederek dinleyicilere sunmuştuk. Bizlere gelen yorumlar o kadar güzeldi ki. Dinleyicilerin sesine de kulak verdik. Neden olmasın dedik. Selim Çaldıran feat Elif Kaya -Bir Bilebilsen yeni hali ile daha dinamik ve daha enerjik oldu. Remix versiyonu ile yeni nesli modern arabesk ile buluşturuyoruz.

HABERHAYAT: Yeni çalışmanız 'Tövbe Tövbe'nin seçim ve hazırlık sürecinden bahseder misiniz?
ELİF KAYA:
'Tövbe Tövbe' son dönemin en kıvrak, en iddialı çalışması oldu. Herkesin çok iyi tanıdığı fıkır fıkır bir şarkı aslında. Mezdeke denince ilk akla gelen, orijinali Arapça bir şarkı olan 'YA EL YELİL'i bir akşam stüdyoda mırıldanırken Türkçe sözler dilimden dökülmeye başladı. Usta şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan ile sözleri tamamlayıp 'Tövbe Tövbe' dedik. Düzenlemesini usta aranjör Selim Çaldıran yaptı. Ortaya da gayet güzel, herkesin kanını kaynatacak, keyifli bir çalışma çıktı.

HABERHAYAT: Video klibinizden bahseder misiniz?
ELİF KAYA:
'Tövbe Tövbe' klibimiz Kemal Başbuğ yönetmenliğinde eski bir fabrika binasında çekildi. Kemal Başbuğ, benim için çok ayrıcalıklı bir isim. Bir Bilebilsen'de de beraber çalışmıştık. Bu defa daha dans ağırlıklı siyah-beyaz bir çalışma oldu. Çekimlerde beş erkek dansçı eşlik etti bana. Çekimlerde çok ama çok eğlendik. Bir hayli hareketli ve değişik dans figürleri var.

HABERHAYAT: Oyunculuk hakkında ne düşünüyorsunuz? Teklif gelirse değerlendirir misiniz?
ELİF KAYA:
Oyunculuğa, sinemaya aşık biriyim. Oyunculuğu hissetmek, yaşayabilmek çok başka olsa gerek. Denemek ve öğrenmek çok isterim. Hayranlığım çok büyük. Özellikle bir sit-com veya durum komedisi bir filmde oynamak isterim. Film müzikleri yapmayı hayal ediyorum. Çokça duygular ve kayıtlar biriktirdim. Bilgisayarda müzik programında kendi yaptığım ufak düzenleme ve fikirlerim var. Önceliğim müzik ama akış devam ediyor neden olmasın. Özellikle Yasemin Yalçın ve Demet Akbağ hayranıyım.

HABERHAYAT: Projeleriniz ve hayallerinizden bahseder misiniz?
ELİF KAYA:
Harbiye Açık Hava Tiyatrosu ve Bostancı Gösteri Merkezi gibi büyük alanlarda konser vermek isterim. Ayrıca müziğin dünya dili olduğunu biliyorum. Sesimin dünya sahnelerinde de dinlenebileceğinin hayalini kuruyorum. Sting ile sesimin yakışacağını hissediyorum. Onunla ilgili müzikal fikrim var.

HABERHAYAT: Son olarak neler söylemek istersiniz?
ELİF KAYA:
Karadeniz kızı olarak, Samsun'da böyle bir derginin çıkması beni çok gururlandırıyor. Başarılarınızın devamını diliyor, herkese sevgilerimi yolluyorum.

Ayşe KUŞCU

En sevdiğim şarkıcı ………Sezen Aksu……………..
En sevdiğim şarkı …………MFÖ 'Buselik Makamı'………………….
En sevdiğim film …………It's a Wonderful Life………………….
En sevdiğim oyuncu …………Merly Streep……………….
En sevdiğim kitap ………………Puslu Kıtalar Atlası……………….
En sevdiğim yazar ……………İhsan Oktar………………….
En sevdiğim koku …………Hanımeli kokusu………………..
En sevdiğim mekan ………Bodrum Mavi…………………….
En sevdiğim renk …………Kırmızı…………………….