KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, Canik Belediyesi ile Kardeş Belediye olan Değirmenlik Belediyesi Meclis Üyesi Nurcan Yardımcı ile birlikte, aslen Karadenizli olan ancak yavru vatanda yaşayan ailelerin çocukları Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın misafiri oldu. Dede topraklarını gezen Karadeniz Halk Oyunları Topluluğu üyesi miniklerin heyecanı yüzlerinden okunurken, Başkan Yardımcısı Alican Usta, misafir çocuklarla yakından ilgilendi.

'Gönül bağımız var'

Ziyaretlerinden dolayı Dernek Genel Başkanı Baki Aygün'e teşekkür eden Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Ülke olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olan gönül bağımızın yanı sıra belediye olarak da ayrı bir yakınlık duyuyoruz. Çünkü Değirmenlik Belediyesi ile Canik Belediyesi kardeş iki belediye. Karşılıklı ziyaretlerle bu dostluğumuzu pekiştiriyoruz. Ayrıca KKTC Karadeniz Kültür Derneği'nin orada yaşayan çocuklarımızın, buradaki ata topraklarını görmeleri amacıyla düzenlediği bu gezi programını çok anlamlı buluyorum ve dernek yöneticilerimizi kutluyorum. Çünkü bu gönül bağımızın geleceğe aktarılması bakımından çok önemli" dedi.

Canik Belediyesi'ne teşekkür

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün de, Karadeniz kültürünü yaşatmak amacıyla kurdukları dernek olarak çeşitli etkinliklere imza attıklarını belirterek, "Üç günlük bu gezi programımızla Karadeniz HALK OYUNLARI Topluluğumuzda bulunan çocuklarımıza, atalarının yaşadığı toprakları göstermek ve kültürümüzden kopmamalarını sağlamaktır. Bu bakımdan bize destek veren Sayın Canik Belediye Başkanımız Osman genç ve Sayın Başkan Yardımcımız Alican Usta'ya teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.