2008-2009 sezonunda yüzde 49 doluluk oranı ile sanatseverlerle buluşan Samsun Opera ve Balesi (SAMDOB), 2016-2017 sezonunda ise bu oranı yüzde 80 seviyesine çıkarma başarısını gösterdi. Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun olmak üzere Türkiye'de bulunan 6 opera arasında nüfusa göre doluluk oranı konusunda 4 yıldır ilk sırada yer alan SAMDOB, her geçen gün yeni izleyici kitlelerine de ulaşmaya devam ediyor.

ESERLERİMİZİ DIŞARIYA
GÖNDERİR HALE GELDİK
Samsun Operası'nın kısa süre içinde bu denli doluluk oranına sahip olup aynı zamanda eser üretici hale gelişi nedeniyle memnuniyetini dile getiren SAMDOB Baş Rejisörü Hale Akünal, "Bir yandan var olan eserlerin sergilendiği Samsun Operası, kısa zamanda eser ihraç eder hale geldi. Samsun Opera ve Balesi sadık bir izleyici kitlesine sahip. Yeni çıkan tüm oyunlarımıza sabit bir izleyici kitlesi katılıyor fakat yeni kitleleri hedef alan farklı çalışmalarımız da var. Köy kadınları ile buluşmalar gerçekleştiriyor ve okullarda öğrencilerle biraraya geliyoruz. Samsun halkına bu konuda minnettarız" dedi.

ÇEVRE İLLERDEN
ZİYARET ALIYORUZ
Karadeniz'in tek operası olmanın verdiği bir artı olarak çevre illerden de birçok toplu ziyaret aldıklarını belirten Akünal, "Trabzon, Giresun, Ordu ve Sinop'tan toplu şekilde gelen izleyicilerimiz var. Bizler de gerçekleştirdiğimiz turnelerle farklı izleyicilerle bir araya geliyoruz" şeklinde konuştu.

MASAL ŞATOSU
3 SENE KAPALI GİŞE
Samsun Operası bünyesinden çıkan ve dünya prömiyeri yapılan Masal Şatosu eseri 3 sezon kapalı gişe oynadı. Samsun Opera ve Balesi Koro Sanatçısı olarak görev yapan Şahan Gürkan'a ait eser, bu sezon da Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilendi.

NART ATEŞİ'NDE
YÜZDE 100 DOLULUK
2016-2017 sezonunda açılış eseri olan Nart Ateşi, İstanbul, Bursa ve Ankara'da da yüzde 100 doluluk oranı ile oynandı. Trabzon ve Mardin'de oynanacak Nart Ateşi aynı zamanda dünya prömiyerleri arasında yer alıyor.

Tayfur KARA