Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ( OMÜ) Genç Yazarlar Topluluğu tarafından düzenlenen 'Yerel Edebiyat Dergiciliği' konulu panelde önemli isimler bir araya geldi.

Fen Edebiyat Fakültesi Lacivert Salon'da gerçekleşen panelde, "Edebiyat Nöbeti" dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Celal Karaca, yazar Semrin Şahin; "Yolcu" dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Ömer İdris Akdin konuşmacı olarak yer aldı. Düzenlenen panelde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahin Köktürk, Genç Yazarlar Topluluğu Akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Kırılmış Tatar, dergicilik alanında tecrübeli bir çok yazar ile birlikte öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Topluluğun akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Kırılmış Tatar panelin açılış konuşmasında 'Genç Yazarlar Topluluğunun ilk etkinliğinin böyle güzel ve kalabalık atmosfer içinde başlaması özellikle edebiyat adına hepimizi ümitlendirdi. Topluluğumuzdan bahsetmemiz gerekirse Üniversitemizde yazarlık çerçevesine girebilecek her türlü etkinliği başlatma, devam ettirme ve burada edinilmiş tecrübe ile bölgede ve Türkiye'de güzel işler yapma hedefindeyiz. Yazarlığın vitrini olan dergicilikle başlamak istedik. Dergicilik alanında bizleri bilgilendirmek için gelen konuklarımıza sizin huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Genç Yazarlar Topluluğu Başkanı Hüsamettin Akgül, beklentilerin çok üzerinde bir katılım sağlandığını ve bu durumdan oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Akgül açıklamasında: "Topluluğumuzun kapıları, her bölüm ve fakülteden öğrenci arkadaşlarımıza açıktır. Edebiyat ve özellikle yazarlık alanına ilgi duyan herkes, faaliyet ve çalışmalarımıza katılabileceği gibi, değerli hocalarımızın eşliğinde kendilerini geliştirme imkanı bulabileceklerdir. Bugün gerçekleştirdiğimiz ilk etkinlik olan panelimizin dergicilik alanı üzerine olmasının bir anlamı da var. Edebiyat tarihimize baktığımızda önemli yazarların ilk deneyimini dönemin dergileri üzerinde kazandıkları ortaya çıkıyor. Çoğu eser dergi sayfaları arasından sıyrılarak kitaplaşmış ve günümüze kadar ulaşmıştır. Bugün burada gördüğümüz ilgi ise ümit vericidir." dedi.

Panelin moderatörlüğünü yürüten Mehmet Furkan Topkara ise önümüzdeki süreçte "Omü Genç Yazarlar Dergisi" ismiyle yayın hayatına başlayacak olan derginin hazırlıklarına başlandığının sürprizini verdi.

Panelde, öğrenciler dergicilik alanında merak ettikleri soruları tecrübeli kişilerden öğrenme imkanı yakaladı. Etkinlik katılımcılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.