AK Parti 74. İlkadım İlçe Danışma Meclisi Toplantı Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlkadım İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, emeği geçen parti üyelerine teşekkür etti. Toplantıda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Salıpazarı Barajı inşaatı için ilk ödenek ayrıldığını duyurdu.

DOĞRUYU DESTEKLEYECEĞİZ

Toplantıda konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, ak gönüllüler olarak 18 yaşın heyecanı ile daha nice yıllara hizmet etmeye talip olduklarını belirterek, '18 yılda belki 50 yıla sığmayacak kadar hizmetleri yapmanın hep beraber ak gönüller olarak onurunu yaşadık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın yanında yüzde 10 dur belki de. 2023, 2053, 2071 hedeflerine hep birlikte erişeceğiz. 31 Mart seçimlerinde İlkadım'da belediye meclisinde önde bir sonuç elde ettik. Cumhur İttifakı olarak 31 meclis üyeliğinin 21'ini elde ettik. Ancak belediye başkanlığı açısından milletimiz böyle bir takdirde bulundu. Belediye meclisimiz ile belediye çalışmalarında doğru bulduğumuzu destekleyerek, yanlış noktalarda ise uyarılarımıza yaprak hizmetlerimize devam edeceğiz. Salıpazarı'nda vefat eden kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.

GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

AK Parti'nin hep 18 yaşında olduğunu ifade eden Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, '18 yıldır Türkiye'mizde her şey hep ileriye gitti. Teşkilat mensuplarımız AK Parti'nin yaptıklarını lütfen anlatsın. Bu coğrafyada ekonomik, siyasi, askeri olarak güçlü olmak zorundayız. 18 yıldır Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde güçlüyüz. Gücümüzü de 7 düvele gösteriyoruz. Dünyanın her yerinde varız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz zaman bizi kimse yıldıramaz. Salıpazarı'nda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum' ifadelerini kullandı.

KURUMLAR EL ELE VERDİ

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ise 'Salıpazarı'nda vefat eden kardeşlerime rahmet diliyorum. Ölenlerin geri gelmesi mümkün değil ama mala gelenlerin telafisi mümkün. Terme'de ise selin maddi tahribatları bir bir ortadan kaldırılıyor. Tüm kurumlar el ele verdi. Partimiz, 18 sene içerisinde siyasi bir olgunluğa kavuştu. Siyasi partiler aynı insan gibi yaşlandıkça tecrübe kazanır. Kazandığı tecrübeyle ilk kurulduğu yıllardan farklı ülke sorunlarına hakim olma yönünde organize olur' diye konuştu.

SALIPAZARI BARAJI İNŞAATI BAŞLIYOR

Salıpazarı'nda sel felaketinde hayatını kaybeden iki vatandaşa başsağlığı dileyerek başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 'Diğer taraftan hasar büyük. Yaraları sarmak kadar aynı zamanda önümüzdeki zamanda tekrar aynı şekilde bir sel afetinin yaşanmaması için önlemleri alarak geleceğe güvenle bakmak için çalışıyoruz. Salıpazarı Barajı inşaatının hızla başlaması noktasında bir beklenti var. Salıpazarı Barajı inşaatının devam etmesi için gerekli ilk ödenek ayrılmıştır ve inşallah bu inşaat en yakın zamanda başlayacaktır. Diğer taraftan Çarşamba Ovası'nda 110 milyon keşif bedelli pompalı drenaj ikmal tesisinin ihale edilmesi için çalışmalar sürüyor. Selleri önleme noktasında büyük önem arz eden bir proje. Terme Köybucağı Biriktirme Havuzu Taşkın Önleme Tesisi ile ilgili gerekli çalışma başlanacak. Bunlar orta ve uzun vadede selde hasarların minimuma indirmek için yapılacak çalışmalardır. Diğer taraftan bu felaketler için acilen alınması gereken önlemler var. Bunun içinde Samsun Valiliği başta olmak üzere kriz masasının ve sahada olan ekiplerin yaptığı tespitler sonuçlanır sonuçlanmaz, milletvekilleri olarak Ankara'da hızla hayata geçilmesi için tüm çabayı sarf edeceğiz. Raporlardan sonra koordinasyon halinde halkımıza verilecek destekleri hızlandıracağız. Bundan önce hayatın normalleşmesi için çalışmalarımızı tamamlıyoruz'

SAMSUN GÜÇLENECEK

Türkiye'de yapılamaz denileni başaran olamaz denileni olduran bir parti olduklarını vurgulayan Karaaslan, '18. yaşını kutlarken herkesten aldığı güçle hareket eden AK Parti olarak ciddi anlamda yeni yatırımlarla şehrimizi kalkındıracağız. 17 ilçemizle birlikte tek bir hedefe kenetlendik. İlçenin her biri ne kadar güçlenirse Samsun o kadar güçlenecek. Samsun ne kadar güçlenirse Türkiye o kadar güçlenecek. İktidarıyla, muhalefetiyle Türkiye meselesi söz konusu olduğunda hepimiz tek yürek olmalıyız' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ