Samsun Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu, Şahin Dağları'ndaki altın arama çalışmaları ve Çarşamba'da kurulması planlanan Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili açıklama yaptı. Yürütme Kurulu adına konuşan Şafak Yeşiltepe, Samsun'da talan projelerinin hayata geçirilmeye çalışıldığını ifade etti.

SAMÇEP YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK

Yeşiltepe, Şahin Dağları'nda ağaç seyreltme adı altında katliam yapıldığını vurgulayarak, "Şahin Dağları'nda 2 yıl önce alınan ruhsat ile 11 bin hektar alanda maden araması başlatıldı. Yol açma bahanesiyle ağaç seyreltme adı altında çok sayıda ağacı kestiler. Görüldüğü üzere madenlerin çıkarılması esnasında doğal denge kesinlikle gözetilmiyor. Kar hırsı yüzünden yağmacı ve talancı bir zihniyet ile iş bitirilmeye çalışılıyor. Ekosistemimiz bozuluyor. Cumartesi günü Samsun Çevre Platformu tarafından Şahin Dağları'nda yapılacak yürüyüşe destek veriyoruz ve tüm halkımızı çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

DOĞAYI SAVUNACAĞIZ

Yeşiltepe, Çarşamba'da yapılması planlanan santralin de doğaya zarar vereceğini ifade ederek, "Samsun'a dönük diğer bir saldırı ise Çarşamba'ya kurulması planlanan santral. Ülkemizin önemli tarım zenginliği olan ovamızda günde 630 ton atık yakacak. Bu tesisten günlük 14 kilo kül salınacak. Aynı işletme için günde yaklaşık bin 500 ton su Abdal Deresi'nden çekilecek. Samsun'un doğasına yönelik saldırılar artıyor. Biz gerek ülkemizde, gerekse ilimizdeki çevre katliamlarına karşı doğayı ve geleceği savunmaya devam edeceğiz. Gerze ve Terme halkı nasıl termik santrale geçit vermediyse, biz de bu mücadelemizi kazanacağız. Direnen yöre halkının mücadelesini destekliyoruz. İki projeye karşı süreci takip edeceğiz" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR