Ünlü yemek rehberi Taste Atlas, dünyanın en lezzetli yoğurtlu yemeğini belirledi: Çökertme Kebabı. Bu seçim, Türk mutfağının uluslararası alanda ne kadar değerli olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Taste Atlas'a göre dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği Çökertme Kebabı oldu.

  1.  Çökertme kebabı

  2. Tandoori

  3. Tzatziki

  4. Mantı  

  5. Shishbarak 

Taste Atlas'ın Yeni Favorisi: Çökertme Kebabı

Çivisiz Yapı Harikası: 658 Yıllık Mahmut Bey Camii UNESCO Listesinde! Çivisiz Yapı Harikası: 658 Yıllık Mahmut Bey Camii UNESCO Listesinde!

Gastronomi dünyasının önde gelen otoritelerinden biri olan Taste Atlas, bu kez yoğurtlu yemekler kategorisindeki en iyiyi seçti: Çökertme Kebabı. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Çökertme Kebabı, dünya çapında büyük bir beğeni kazandı.

Türk Mutfağının Değerli Bir Yansıması

Taste Atlas'ın Çökertme Kebabı'nı en iyi yoğurtlu yemek olarak seçmesi, Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yoğurt, et ve sebzelerin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu lezzetli yemek, hem yerel halkın hem de uluslararası turistlerin favorisi haline geldi.

Türkiye'nin Gururu: Çökertme Kebabı

Taste Atlas'ın bu seçimi, Türkiye'nin kültürel ve gastronomik mirasının dünya çapında tanınmasına katkı sağlıyor. Çökertme Kebabı'nın bu prestijli ödülü, Türk mutfağının ne kadar zengin ve çeşitli olduğunu gösteriyor.

Dünya Çapında Beğeni Toplayan Bir Lezzet

Çökertme Kebabı, yoğurtlu yemekler kategorisinde dünya çapında büyük bir beğeni topluyor. Lezzet Atlası'nın bu seçimi, yalnızca Türkiye'nin değil, aynı zamanda Türk mutfağının dünya genelindeki prestijini artırıyor.

Tatil Yaparken Deneyebileceğiniz Bir Lezzet

Türk mutfağının eşsiz bir lezzeti olan Çökertme Kebabı'nı tatilinizde veya şehrinizdeki yerel restoranlarda deneyebilirsiniz. Bu nefis yemeği tatmak için birçok seçenek mevcut ve lezzet yolculuğunuzda unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr dana eti (jülyen doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 500 gr dondurulmuş patates

Servis için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çökertme kebabı için öncelikle etlerimizi jülyen doğrayalım.
  2. Ardından döküm bir tencereye alarak etler suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirelim. Bu aşamada en iyi sonucu ben döküm tencere ile aldım, sizin de varsa kullanmanızı tavsiye ederim.
  3. Et suyunu çektikten sonra yaklaşık sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Birkaç dakika soğanları da etle birlikte kavuralım.
  4. Biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Ardından suyu ekleyelim.
  5. Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  6. Etler pişerken diğer taraftan airfryer’e dondurulmuş patates alalım.
  7. Patates kızartma programında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakalım. Eğer hazır dondurulmuş patates kullanmayı tercih etmezseniz 4 tane orta boy patates bu tarif için yeterli olacaktır. İnce kibrit çöpü şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda da kızartabilirsiniz.
  8. Etlerimiz suyunu çekip lokum gibi piştikten sonra sunum kısmına geçebiliriz. Eğer etleriniz tam pişmediyse 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.
  9. Servis için öncelikle tabağa kızarmış patateslerimizi alalım.
  10. Üzerine biraz tuzla çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Yoğurdun üzerine daha sonra etlerimizi yerleştirelim.
  11. Son olarak tereyağında kızdırdığımız pul biberi de yemeğin üzerine gezdirelim.
  12. Biraz maydanoz serpiştirerek renklendirdiğimiz çökertme kebabımız artık servise hazır. Afiyet olsun!
Editör: Ismail Usta